https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-PLUS

ŠD Černelavci obeležuje 40. obletnico delovanja

27.4.2016  

Športno društvo Černelavci bodo na zadnji aprilski dan praznovali svojo 40. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti vabijo na zabavo s skupino Kingston.

Zadnji aprilski dan jih čaka najbolj vznemirljiva in zahtevna prireditev, ki jo organizirajo v svoji 40. letni zgodovini zanimivega delovanja. Glavna točka zabavnega programa bo skupina Kingston, ki bo zabavala zbrano občinstvo v Černelavcih do poznih jutranjih ur. Gre za obširen in poseben program, ki bo vključeval nastop 10-ih povabljenih ekip, nekaj iz okoliških vasi, sicer pa tudi iz sosednje Hrvaške, od koder bodo k nam v goste prišli tudi nekdanji hrvaški reprezentanti, ki sestavljajo veteransko reprezentaco pod okriljem Hrvaške nogometne zveze (HNS), slovenska veteranska reprezentanca z bivšimi reprezentanti.

Slovenske barve bodo branili Dejan Nemec, Fabjan Cipot, Amir Karič, Simon Sešlar, Muamer Vugdalič, Primož Gliha in Ermin Šiljak. Hrvaške barve bodo branili Mužek, Mumlek, V. Petrovič, Župetič, Jozinovič in Jakirovič. Zraven njih bodo tudi nastopali tudi slovenska in hrvaška zdravniška reprezentanca. Pri projektu jim zelo pomaga Miran Forjanič, predsednik Krajevne skupnosti Černelavci in Silvo Belec, član KS Černelavci, ki sta oba že vrsto let tudi sama aktivna člana društva.

V Športnem društvu Černelavci so zelo ponosni, da bodo letos obeležili svoj visok jubilej. Ob tem ne pozabijo dodati, da so med prvimi ustanovljenimi malonogometnimi klubi v Prekmurji in tudi v Sloveniji. Njihova pobuda za ustanovitev segajo že v daljno leto 1974, ko so se posamezniki pričeli zbirati z namenom ustanovitvijo kluba. Leta 1976 so se uradno ustanovili. V svojem dosedanjem tekmovalnem opusu so tekmovali v Pomurski ligi pod okriljem Medobčinske zveze klubov malega nogometa Murska Sobota, kjer so dvakrat osvojili naslova prvaka in enkrat osvojili Zelkov memorial. Od leta 2008 nastopajo v Ravenski ligi.

V njej zelo uspešno nastopa tako veteranska kot članska ekipa. Članska ekipa je v sezoni 2014/2015 osvojila pokal na zaključnem turnirju, medtem ko je veteranska ekipa osvojila tri zaporedne naslove pokalnih prvakov v zadnjih treh sezonah ter enkrat postali prvaki lige. Sami se lahko pohvalijo tudi z naborom zanimivih igralcev, ki so zaznamovali nogometna igrišča v Prekmurju in v Sloveniji. Njihova znana imena, ki so oblekli černelavski dres so Geza Fujs, Jože Oršoš, Samir Dzafič, Roman Gruškovnjak, Štefan Horvat, Igor Preininger, Rok Gruškovnjak, Mitja Botjak, Filip Drakovič, ki so vsi zaigrali v takratni jugoslovanski ali pa sedaj v prvi slovenski ligi.

Njihov dres je oblekel tudi Vladimir Kokol, ki je tudi nekdanji članski slovenski reprezentant. Njihove želje niso skromne, saj se od obeh ekip pričakuje, da bosta še naprej prevladovali za mesta za prvaka. Vendar na prvem mestu je vedno občutek za sočloveka, soigralca, znanca ali prijatelja, saj so le športno društvo, ki združuje ljubitelje malega nogometa. Sedanji predsednik ŠD Černelavci Sebastjan Viher vodi uspešen lokalni športni kolektiv že svoj tretji mandat. Sam opaža, da rastejo organizacijsko, rezultatsko, kar je tudi primarni cilj za uspešno delovanje v prihodnosti.

ŠD Černelavci pa so poznani tudi izven športnih prizorišč, saj so tudi tradicionalni ponudniki gostinskih storitev v času »Trezinega in Miklošovega sejma se pojavljajo s stojnico že vsaj 20 let na prehodu s Slovenske na Cvetkovo ulico v smeri Šavel centra razvajajo svoje goste s pestro ponudbo jedi in pijač, odličnih klobas ter odličnega vina.

Zelo aktivni so tudi v lokalni skupnosti, kjer skrbijo za promocijo skupnosti s svojimi dobrimi rezultati na športnih prizoriščih. Ob tem so se izkazali v svoji dolgoletnem obstoju z organizacijo zanimivih turnirjev in prireditev. Zelo so ponosni, da so soustvarjali podobo Športnega centra Černelavci, kjer sami tudi domujejo.

Sami se tudi zahvaljujejo, da so pri njihovi 40. letnici pomembno vlogo odigrali tudi njihovi zvesti sponzorji in donatorji, ki so jim ogromno pomagali pri organizaciji dogodka, medtem ko dogovori s strani občine glede sredstev še potekajo.

Ob koncu pa velja omeniti še vabilo predsednika Športnega društva Černelavci, Sebastjana Vihera, da se jim na najlepši način zahvalimo z udeležbo na njihovi 40. obletnici kluba, kjer ne bo manjkalo zanimivih trenutkov. Med drugim bodo poskrbeli s programom za otroke, odrasle in starostnike,s čimer želijo poudariti pomen športnega centra v vasi in udejstvovanje njenih vaščanov v njem. Ker pa se njihova prireditev umešča v čas kresovanja in postavitev mlaja, so tudi ta ljudski običaj vključili v svoj program, ki bo širil dobro voljo med udeleženci slavnostne prireditve. Svoj nastop bo izvedel znani slovenski komik Matjaž Javšnik, kar je za vse odlična popotnica, da se udeležijo prireditve 30. aprila v Športnem parku v Černelavcih. Za odlično večerno vzdušje bodo poskrbeli Kingstoni, kar je še dodaten razlog, da se zadnji aprilski dan ustavite v Černelavcih.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2016 ob 13:10 gost

      vsi uvuženi dečki nobeden domačin

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.04.2016 ob 17:27 gost

        Saj pri dostih ekipah je tak, tak pri malon fuzbale tak pri velkon.....je pa nešterna mladina tudi razvajena......kda recimo pride od mladincov k članon mislijo ka do včase špilale, če njeme trener kaj povej ali ga neda špilat se pa svade....

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2016 ob 14:19 kmnmladinec gost

      svetlobna leta za kmn mladincem

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2016 ob 20:51 kmnmladinec gost

        malo si poglednite lovorike pa te gučte što zdržij pa što nej...še dosta morete trenejrate ka nas zgrabite doj:)

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2016 ob 14:30 gost

      In ka mata vüva zdaj probleme s ten? Valda ta pa prveva v vrate za šankon 😂

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.04.2016 ob 14:37 gost

      Što je KMN MLADINEC??????

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.04.2016 ob 17:05 kmnmladinec gost

      ja kumaj čakan.....ka pa maš tij za izpada?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      27.04.2016 ob 20:51 gost

      mura šampijon jebote černelavci pa mladinec ka je to zs ekip

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.04.2016 ob 9:48 itak gost

      jebala tebe tvoja mura ka s tej lige maloga fuzbala ce v potegnes 11 igralcov mura kasera porcijo dok si reko keks .. tak za informacijo samo ..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.