https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Ljutomeru peli otroški in mladinski pevski zbori

Ljutomer, 21.4.2016  

V Domu kulture v Ljutomeru je potekal 69. pevski festival – območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej. Območno srečanje je potekalo v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Območne izpostave Ljutomer.

 

Kot prvi je nastopil Otroški pevski zbor OŠ Mala Nedelja. Pod vodstvom zborovodkinje Sandre Hanžič in ob spremljavi Katje Žibrat so zapeli Muzikantska, Regiment po cesti gre in Ti si fuč. Sledil jim je Otroški pevski zbor OŠ Veržej s pesmimi Po Koroškem, po Kranjskem, Večer in Pesem Palčkov pod vodstvom Zorana Repije in ob spremljavi Tatjane Rozmarič Poštrak. Kot tretji se je na odru zvrstil Otroški pevski zbor OŠ Stročja vas. Pod vodstvom zborovodkinje Katje Vunderl in ob klavirski spremljavi Katje Žibrat so zapeli Petelinček je na goro šel, Majhen svet in Najhitrejši vlak na svetu.

S pesmimi Prišel je otrok, Pastirska in Narobe svet so se predstavili učenci Otroškega pevskega zbora OŠ Razkrižje pod vodstvom Danijela Berdena in ob spremljavi Tatjane Rozmarič Poštrak. Nato so na odru zapeli učenci Mladinskega pevskega zbora OŠ Mala Nedelja. Pod vodstvom Sandre Hanžič in ob spremljavi Katje Žibrat so zapeli pesmi Kje so tiste stezice, Čebelice in Na vrhu nebotičnika. Zatem je oder pripadel Mladinskemu pevskemu zboru OŠ Razkrižje. Pod vodstvom Danijela Berdena so zapeli Bicinum IV, Sijaj sijaj sončece ter Pionirji in pomlad.

Naslednji, ki se je zvrstil na odru je bil Mladinski pevski zbor OŠ Stročja vas. Pevski zbor vodi Katja Vunderl. Ob klavirski spremljavi so na odru zapeli Tancuj, tancuj, Toča in Fejsbuk. Kot zadnji zbor v prvem delu je sledil Mladinski pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Pod vodstvom Tatjane R. Poštrak, Danijela Berdena in Mojce Vizjak Horvat so zapeli Vigredna, Slovenski kraj in Na vrhu nebotičnika. 

V drugem delu so sledili še Otroški pevski zbor OŠ Cvetko Golar Ljutomer, Otroški zbor podružnice Cven OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Otroški pevski zbor OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja  Ljutomer, Otroški pevski zbor DO-RE-MI, Mladinski pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Mladinski pevski zbor OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in kot zadnji še Mladinski pevski zbor LA-TI-DO.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.