https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Nekdanji delavci Nafte Petrochem so prejeli plačila

Lendava, 28.04.2016 ob 7:05  

V torek so delavci Nafte Petrochem dobili na svoje račune nakazano poplačilo celotnih terjatev, ki so jih uveljavljali v stečajnem postopku.

 

Stečajni upravitelj Silvo Zorec je že meseca marca pripravil akcijski načrt za prednostno razdelitev stečajne mase potem, ko je prejel kupnino v višini 5,6 milijona evrov za prodajo tovarne metanola. Po plačilu zavarovanih terjatev je iz kupnine ostalo še dovolj za celotno poplačilo prednostnih terjatev še ostalih upnikov v višini več kot dva milijona evrov so poročali na Pomurju. Med slednjimi so tudi nekdanji zaposleni Nafte Petrochem, nekdanji direktor Robert Serec, jamstveni sklad, pokojninski zavod ter zavod za zdravstveno zavarovanje.

Stečajni upravitelj je v tem času zbiral tudi ponudbe za nakup tovarne formalina, obratov za proizvodnjo sintetičnih mas in fenolnih smol. Po neuradnih informacijah se za navedene obrate zanima več kupcev. Kateri izmed njih pa bo dejanski kupec obratov naj bi bilo znano v kratkem. Slednji pa naj bi tudi ponovno zagnal celotno proizvodnjo petrokemične dejavnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2016 ob 8:36 wyatt earp gost

      Vsaka čast stečajnemu da ni pokradel premoženje ki so ga ustvarili pridni delavci z žulji.Ali mu je pa stopil kdo na prste.Ker LENDAVA je bila totalno pokradena od naštetih firm LOGO,PEKARNA,RAFINERIJA,INTEGRAL.Župan BALAŽEK si pa je zgradil BABILONSKI stolp.Misli da bo bližje BOGU.Ampak stari KOMUNAJZERI tja NE sodijo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2016 ob 9:06 doc holiday gost

      Najboljše, ka so še dali lopovskim direktorjem, ti so si zaslužili obračun pri O. K. Koralu

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.