https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Kekec še najmanj mesec dni na sodišču

28.04.2016 ob 10:00  

Usoda »Ta prave Kekec paštete« je zaenkrat še nejasna, saj se na sodišču v Ljubljani rešuje spor med upraviteljico Pomurke Alenko Gril in lastnico blagovne znamke Kekec družbo Osem. Več bi naj bilo znano v dobrem mesecu dni.

Blagovna znamka Kekec je že nekaj let v lasti družbe Osem, saj jo je le ta za 220 tisoč evrov kupila na javni dražbi podjetja MIP – DML v stečaju. Vmes je sodišče vrnilo lastništvo Pomurki, vendar to ni neposredno vplivalo na že opravljeno javno prodajo blagovnih znamk Pomurke. Ko je vse že kazalo na to, da je družba Osem rešila zaplet in postala lastnica blagovne znamke, je na začetku novembra 2015 prišlo spet do preobrata.

Takrat je upraviteljica Pomurke Alenka Gril vložila tožbo proti družbi Osem, v kateri zahteva izbris starejše znamke pod št. 9370978, Kekec pašteta, vpisane pri Uradu za intelektualno lastnino. V obrazložitvi tožbe navaja, da je družba Osem do maja 2013 uporabljala znamko Kekec, vpisano pod številko 200670206. Po tem datumu pa naj bi družba Osem nehala plačevati licenčnino za znamko, ki jo je uporabljala do maja 2013 in ki naj je tudi ne bi kupila na dražbi lansko leto, ampak je kupila pravice  iz znamke pod št. 9370978, Kekec pašteta, ki pa naj od leta 2007 ne bi bila več v uporabi.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Takoj po prodaji blagovne znamke je Grilova poslala družbi Osem zahtevek za plačilo odškodnine za uporabo blagovne znamke in po zavrnitvi zahtevka vložila tožbo, v kateri zahteva izbris blagovne znamke Kekec, ki je v lasti družbe Osem. Minuli ponedeljek je na sodišču v Ljubljani potekala obravnava, na kateri sta obe strani zagovarjali svoj prav.

Če bi na sodišču prevladali argumenti Grilove, bi se družba Osem znašla na začetku, saj bi ostala brez blagovne znamke in vloženega denarja v nakup in razvoj blagovne znamke. Odločitev sodnika bo znana čez dober mesec dni.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2016 ob 18:19 Kekec gost

      To Grilovo K.... je treba za jajca obesiti!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.