https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Policisti imeli velko dela; gasilci gasili tudi zagorelo hišo znanega pomurskega glasbenika

01.05.2016 ob 11:30  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, dva požara, dve povoženji divjadi in zasegli dva osebna avtomobila.

 

V obravnavanih prometnih nesrečah sta bila dva udeleženca telesno poškodovana. V Bogojini je padel kolesar in se pri tem lahko telesno poškodoval. V Nedelici pa je voznik osebnega avtomobila trčil v pešca in po trčenju s kraja odpeljal. Voznika so policisti pozneje izsledili. Pešec je bil odpeljan v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper voznika osebnega avtomobila bo podana kazenska ovadba.

S področja kriminalitete v Filovcih obravnavano poškodovanje stekla, v Bakovcih goljufija, v G. Radgoni poškodovanje osebnega avtomobila, v Pincah tatvina goriva na bencinskem servisu in v Gomilicah tatvina goriva iz avtobusa. V Lendavi je bilo obravnavano kaznivo dejanje preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Obravnavana dva požara. V M. Soboti je zagorel plastični zabojnik za odpadke, v Beltincih pa je gorela stanovanjska hiša (po neuradnih podatkih naj bi zagorelo pri Jožetu Kontrecu). Požar so pogasili gasilci. O vzroku požara in ostalih okoliščinah policisti še zbirajo obvestila.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

V Radencih in M. Soboti so policisti zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu zasegli osebna avtomobila.

Med prazniki je povečan promet na cestah.Policisti opozarjamo vozite strpno,previdno in  hitrost prilagodite razmeram na cesti.

Meritve hitrosti z radarjem bodo na območju Policijske postaje Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.