https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

LDS vrača žogico Štihcu: Očitno se mu je pred pustom razbilo ogledalo

07.03.2011 ob 18:25  

"V predpustnem času je lahkotnejše izražanje dopustno in celo zaželeno, vendar je aktualni župan v svoji današnji izjavi za javnost presegel samega sebe. Iz nje veje silna stiska ob spoznanju, da mu je projekt popolne uzurpacije oblasti v Mestni občini Murska Sobota spodletel," murskosoboškemu županu Antonu Štihcu na ostre kritike, ki jih je objavil včeraj, odgovarja murskosoboška svetniška skupina Liberalne demokracije Slovenije (LDS).

V murskosoboški LDS tako menijo, da si Štihec poleg izvršne oblasti obvladovati želi tudi zakonodajno vejo. "V ta namen je po zgledu svojih uspešnejših kolegov iz Kopra, Ljubljane, Celja in Maribora, ki jih vsak dan gledamo na TV zaradi domnevnih sumov koruptivnih dejanj, ustanovil Modro listo Antona Štihca. Gre za popolnoma zaseben projekt ljudi, ki so vsak pri sebi videli neke osebne koristi. Vendar so volilke in volilci murskosoboški občini očitno spregledali te namene in Modri listi Antona Štihca namenili le 6 svetniških mest, kar je bistveno manj, kot njenemu ustanovitelju," so nam sporočili iz LDS.

LDS: Štihec ni zmožen povezovanja

Po mnenju LDS je bil poraz Štihca toliko večji, ker njegova koalicija, ki ga je podpirala na volitvah, ni zbrala potrebne večine. "Rezultat seveda ne bi bil tako boleč, če bi g. Štihec znal povezati ostale svetniške skupine v homogeno celoto na osnovi enakopravnega dialoga. Tega pa žal ni bil zmožen, kajti enakopravni dialog, izmenjava mnenj, povezovanje, sprejemanje dobronamerne kritike in ostale lastnosti, ki krasijo uspešne župane, mu niso pisane na kožo", so v LDS kritični do Štihca.

Dodajajo, da so rezultati  vidni ne le v mestnem svetu, "temveč tudi pri regijskem povezovanju, črpanju državnih in evropskih sredstev in vsepovsod, kjer politika sile ne obrodi željenih sadov."

Insinuacije, laži, podtikanja, diskreditacije

Po mnenju LDS se Štihec v svoji nemoči, da izpolni pričakovanja in obljube članom svoje liste, predvolilni koaliciji in ostalim podpornikom, poslužuje hudega zavajanja javnosti, diskreditacije njemu nevšečnih svetnikov, podtikanj, insinuacij, laži in vaških tračev. "Vse v stilu "Primite tatu". Seveda so mu tuja tudi pravila demokracije, kjer odloča večina.

Večina po njegovem ni matematični, temveč filozofski pojem, o katerem je mogoče poljubno razpravljati. Zaradi hudega zavajanja javnosti, enostranskih navedb, podtikanj, diskvalifikacije svetnikov ter v želji uravnoteženega obveščanja javnosti, bomo tudi sami primorani našemu optiku nastaviti ogledalo, ker se mu je njegovo med pustnim rajanjem očitno razbilo," so nam še sporočili iz murskosoboške svetniške skupine LDS.

Kaj Štihec očita murskosoboški LDS?

Za direktorsko mesto MIKK-a je po mnenju Štihca "kljub temu, da je delal dobro, treba odstraniti dosedanjega direktorja g. Šteinerja, za kazen, ker je kandidiral na Modri listi, sta dve varianti. Dosedanjega direktorja bi naj po eni varianti zamenjal prav svetnik Zoran Kos (LDS) ali pa kandidatka, ki je blizu svetniku Mitji Slavincu (LDS)."

Naslednji Štihčev očitek leti na svetnika LDS, Marjana Gujta. "Svetnik Marjan Gujt (LDS) že itak s svojim podjetjem pogodbeno sodeluje s Komunalo, o kateri odloča tudi na mestnem svetu, pa še ni sprevidel nasprotja interesov. Gujtovo dosedanje sodelovanje s Komunalo je zanimivo tudi zato, ker je na Komunali zaposlen tudi svetnik Marko Martinuzzi (SDS), ki je odgovoren za javne razpise," piše Štihec. 

Murskosoboški župan se je v svojem včerajšnjem komentarju dotaknil še domevnega zavzemanja svetnika Mitje Slavinca (LDS) in Gorana Miloševića (SD), sodelujeta pri organizacijah (ali jih vodita), "ki dobijo precej denarja od občine, zato ne preseneča zavzemanje nekaterih za čim večji delež sredstev prav tem organizacijam, kjer nameravajo zaposlovati svoje kadre. Nekatera imena se že pojavljajo med ljudmi. Znano je zadnje zavzemanje svetnika Miloševića (SD), da se v proračunu nameni kar posebna postavka za društvo Mozaik (s katero poslovno sodeluje). Ta sredstva pa bi namenili za plačo funkcionarki LDS-a, ki bi jo tam zaposlili."

Preberite tudi:

- Štihec obračunava z opozicijo, SDS mu pripisuje bujno domišljijo in paranojo

    Komentarji

    1. sineson
      07.03.2011 ob 18:53 sineson

      Končno nekaj kritike na račun Štihca. Pa za njega se zna po cejli Soboti, ka ga lovi politična paranoja pitajte malo ludi s kerimi sodeluje, kak se obnaša. cesar postaja gol?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. PREKMUREC
      08.03.2011 ob 10:53 PREKMUREC

      Tou ka dela vaš župan se ne bi smel privoščiti niti župan najmenjše pa najbole vejške občine.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. samosim84
      08.03.2011 ob 14:09 samosim84

      http://samuel-friskic.blogspot.com/2011/03/gospod-zupan-namesto-da-mecete-stran.html?zx=ea3e8d889b602ccf

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.