https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

MLADI

FOTO: V Črenšovcih nastopili mladi igralci

Črenšovci, 5.5.2016  

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava je v sodelovanju z Osnovno šolo »Franceta Prešerna« Črenšovci gostila regijsko srečanje otroških in mladinskih gledaliških skupin. Srečanje »Pomurski otroški gledališki oder« je potekalo v kulturni dvorani Črenšovci.

Po pozdravnem nagovoru je kot prva nastopila skupina vrtca Murska Sobota z gledališko predstavo »Palček pohajalček«. Avtor predstave je Brigitte Weninger pod mentorstvom in režijo Špelce Kološa in Vanje Heric. Kot drugi so s predstavo »Darilo« nastopili Mlodi Prleki KŠM – Društvo Tempo. Avtor predstave je Olga Paušič pod mentorstvom Slavice Sunčič iz režijo Nine Sunčič.

Za njimi so na odru nastopili Mali Goričanci POŠ Mačkovci s predstavo »Kozlički in volk«. Avtor predstave Danilo Vranc, mentorica in režija Anemary Puhan. Sledila je gledališka skupina OŠ Negova s predstavo »Žiga kisla kumarica«. Avtor predstave Jasna Markuš, mentorica in režija Petra Starovasnik Dumić.

Nato je s predstavo »Gospod Cvik« nastopil dramski krožek OŠ Gornji Petrovci. Avtor predstave Anita Šefer Miheličm, pod mentorstvom Melite Bračko Hakl in Bojane Keršič Ružič, ter režijo Melite Bračko Hakl. Kot zadnji je nastopil dramski krožek OŠ Gornji Petrovci s predstavo »Dva detektiva«. Avtor predstave Ian Mcwethy in Jason Pizzarello, pod mentorstvom in režijo Melite Bračko Hakl.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija