https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Delodajalcem tudi v prihodnje proste roke

05.05.2016 ob 9:00  

Parlamentarni odbor za delo ni potrdil predloga dopolnitev zakona o inšpekciji dela. Kar pomeni, da je odbor DZ proti zaščiti prekarnega delavca.

Po zdajšnji ureditvi imajo namreč delodajalci v primeru kršitve na voljo dve možnosti: prepoved dela ali pa zaposlitev. Po predlogu dopolnitev zakona bi delovni inšpektorji lahko z ureditveno odločbo odredili zaposlitev. Prav tako bi moral delodajalec prekarnemu delavcu, katerega delo ima po ugotovitvah inšpektorja za delo vse značilnosti rednega delovnega razmerja, najprej ponuditi pogodbo o zaposlitvi, je po poročanju Dela mnenje Luka Meseca, vodje poslanske skupine ZL. Dodaja, da je možnost, da delodajalec, ki krši zakonodajo, lahko delavca odpusti, treba prečrtati. Za predlog, ki ga je vložila poslanska skupina Združena lista, sta glasovala dva člana Odbora DZ za delo, proti jih je bilo deset.

Foto: mikk.si

Odbor je pred tem potrdil predlog novele zakona o Javnem jamstvenem, preživninskem in invalidskem skladu ter predlog zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.05.2016 ob 9:31 gost Alf gost

      Sram jih je lehko te stare fosile, ki sedijo v parlamentu, pa gledajo samo svoje koristi. Sicer pa so menda bili izvoljeni na volitvah, ki so demokratične, svobodne in bla,bla,bla. Več mladih bi moglo sedeti v parlamentu, ker ti najbolj poznajo probleme zaposlovanja mladih šolanih kadrov in tudi ostalih. Že prej omenjeni so poskrbeli za svoje otroke in vnuke in jim priskrbeli dobro plačane službe, kar se ve, za vse drugo jim pa ni mar. Kaj torej sploh še počnejo tam, razen, da gledajo za svoj žep in koristi. Dovolj je

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.05.2016 ob 9:31 brezposeln gost

      suženjstvo je končano 1846 leta, delodajalci te raje po 2x- ni zaposlitvi za 6 mesecev ODPUSTIJO in vzamejo novega delavca, za katerega ponovno skasirajo od DRŽAVE - BANDA KAPITALSKA s pomočjo države

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.05.2016 ob 14:05 smrkci gost

      Pomurec,nje si fer ka ne objaviš ka napijšen in nikoli več nebom pisal ker si isti kot ta mafija.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.05.2016 ob 20:35 gost gost

      sodobno suženstvo se komaj začelo gnes den če se betežen te lehko odpistijo naslednji dan pride druge delavec država ponovno da denar delodajalci pa imajo svoje zakone pride čas ko bo tude delodajalec bolan komu pa da on odpoved

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.