https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: 21. Zlati glas v Šalovcih spet združil ljubitelje glasbe

Šalovci, 07.05.2016 ob 10:00  

V Šalovcih je potekala prireditev Zlati glas. Tokratni Zlati glas je bil že 21. po vrsti. Ljubitelji so se zbrali v kulturni dvorani v Šalovcih.

Zlati glas ima v Šalovcih svojo tradicijo, ki je bila zgrajena na ideji. Kultura je bila in je še vedno pomemben vir družabnega življenja v njihovi občini. Že nekoč se je ob srečanjih v njihovi občini največ pelo in plesalo. Glasba in plesi večinoma izvirajo iz madžarskega glasbenega izročila. Nastale pa so tudi razne pesmi v domačem narečju, ki so aktualne še danes. To idejo so organizatorji skozi leta ohranjali in nadgrajevali. Program tokratne prireditve je pripravila Suzana Škodnik.

Na letošnjem 21. Zlatem glasu so v tekmovalnem delu nastopili: Živa Nemec 2. razred, Anja Kurnjek 3. razred, Daša Herceg 3. razred, Minea Bjelanović 5. razred, Lara Ožvald 3. razred, Ana Vukosavljević 5. razred, Tia Vukan 6. razred, Miha Svetec in Jenej Slaviček 1. in 2. razred, Sindi Lukašev 4. razred, Sara Horvat 4. razred in Vita Lukašev 5. razred. Voditeljica tekmovalnega dela je bila Nina Rituper 9. razred, prireditev pa je še dodatno popestril bogat spremljevalni program.

V preteklosti je dogodek Zlati glas predstavljal osrednjo vsakoletno prireditev takrat novonastale občine, predvsem pa šole. Osnovna šola v Šalovcih namreč ni samo vzgajala, ampak je že takrat skozi tovrstne dejavnosti ponujala svojim učencem možnost razvijanja svojih talentov. Poleg tega pa je otrokom omogočala to, kar je bilo otrokom v bolj urbanih naseljih veliko bolj dostopno in manj tuje, kot nam na podeželju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.