https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pomurske mlekarne se rešujejo s pomočjo Madžarov

12.05.2016 ob 13:30  

Pomurske mlekarne dosegle uspešno prisilno poravnavo.

Pomurske mlekarne naj bi po poročanju časnika Večer uspešno rešili svoje težave. Po lanskoletni menjavi vodstva so se pogledi na vodenje Pomurskih mlekarn še vedno razhajali. V ospredju je bil prepir med Mlekarsko zadrugo Ptuj in SKZ Ljutomer-Križevci, je slednja predlagala stečaj.
Vendar se je s prihodom dveh madžarskih podjetij poslovanje Pomurskih mlekarn stabiliziralo. Madžarski podjetji Kerka Genetics in Tyrol Mezogazdasagi es Szolgato pretvorila svoje dolgove v vrednosti 413 tisoč evrov v lastniški kapital. Kljub temu nobeno izmed njiju nima večinskega deleža v Pomurskih mlekarnah, s katerim sta obe podjetji dokazali, da imata delovati dolgoročno v mlekarnah.


Ob tem velja omeniti, da se oba madžarska partnerja nista strinjala, da bi izdali izbrisno pobotnico za del premoženja podjetju DH Storitve, s katerim je bila zavarovana del terjatev.
Terjatve Mlekarsk zadruge Ptuj, Pomurske mlekarske zadruge in SKZ Ljutomer- Križevci so za okrog 800 tisoč evrov odkupili hčerinsko podjetje Delavske hranilnice.
Prisilni prijavitelj Zlatko Hohnjec po svojem lastnem mnenju trdi, da se bosta oba nova madžarska lastnika še resneje vključila v lastniški delež Pomurskih mlekarn, ki bi jih čez nekaj časa tudi prevzela v svoje lastniške roke.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2016 ob 20:36 gost gost

      Žalostno!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.05.2016 ob 9:57 Štefan gost

      Dajmo enkrat že postavimo v Pomurske mlekarne tudi takšnega direktorja, ki se spozna na naše domače kmetijstvo, takšnega, ki je vsaj od blizu videl kravo, ne pa samo ....

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.05.2016 ob 20:48 gost

      Dajmo se zdaj delat norca iz Madžarov - - - turbašov kot se iz njih radi norčujemo

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.05.2016 ob 22:15 maganjar gost

      Madžari so za nas profesionalci, tako v politiki kot v kuhinji, malo se na njih ozrimo, saj so se Avstrijci in Nemci tudi(tem ližemo riti), vsaj v postavljanju ograj, Orban je junapot kivanjok.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.05.2016 ob 22:20 gost

      mađari zakon, ušutkali ste EVROPO, Nemci nam bodo z Amerikanci prodajali plastično hrano, prokleta drhal evropska -nemška

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.05.2016 ob 7:56 gostonoš gost

      Zadnja dva gosta ,ščeta biti duhovita, pa sta bedna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.