https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POM-TURE

Edinburg - čarobna prestolnica Škotske

10.3.2011  

Čarobno škotsko mesto vas brez težav povrne nekaj stoletij nazaj. Tlakovane ulice, srednjeveška arhitektura, viski in bogata tradicija  naredijo  Edinburg mogočen in pristen. Ogled mesta je dober začetek za poznejše odkrivanje škotskega višavja.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz vsega sveta.

Ob sprehajanju po ulicah vas bo spremljaj zvok dud, v izložbah se bodo bohotili izjemno dragi kilti, na vogalu vas bodo vabili na degustacijo enega izmed slovitih viskijev. Glavna atrakcija je mogočen edinburški grad, ki navdušuje iz vseh strani, ob vznožju vas bo pričakal tudi »Braveheart« . Seveda se lahko napotite tudi v novi del mesta, kjer lahko nakupujete v  simpatičnih butičnih trgovinah.  Po nekaj dneh odkrivanja, vam bo mesto sigurno priraslo k srcu. 

 

William Wallace - Braveheart

 

 

Park ob vznožju starega dela mesta

 

Škotski karo

 

Moderne linije se čudoviti zlivajo s srednjeveško arhitekturo.

 

Tradicija in ponos

 

Zvok, ki ga ustvarjajo dude, je zares nekaj posebnega.

 

Mogočni edinburški grad ponoči

 

Tudi na krila se "lepijo" dekleta.

 

Pubi so zvečer praviloma polni.

 

Pogled iz grajskega obzidja na mesto.

 

Več fotografij v spodnji galeriji!

------------------------------------------------------------

Priporočamo tudi:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.