https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ljutomerski gimnazijci peli na Češkem

Češka, 01.06.2016 ob 10:00  

Na povabilo Slovanskega društva, ki je organiziralo že 3. Mednarodni festival Dnevi slovanske kulture, se je na Češkem predstavil gimnazijski pevski zbor Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

V sklopu 3. Mednarodnega festivala Dnevi slovanske kulture na Češkem je potekal pester program. Slednji je v času od 20. do 23. maja potekal v več moravskih mestih: Uherske Hradište, Velehrad, Modra, Osvetimany in Stare Mesto.

Poleg različnih predavanj, okroglih miz, razstav, projekcij filmov, nastopov folklornih skupin ter koncertov pevskih zborov in glasbenih skupin, so na sejemskih dogodkih predstavljali tudi kulinariko in turistične ponudbe.

Prlekijo in Slovenijo so predstavili Občina Ljutomer, Občina Veržej, Rokodelski center Veržej – Zavod Marianum Veržej in Terme Banovci.


Na različnih dogodkih v sklopu festivala je pevski zbor GFML, tokrat v dekliški zasedbi, prepeval slovenske ljudske in umetne pesmi ter popevke pa tudi tuje popularne pesmi in črnske duhovne pesmi. V štirih dnevih se je za pevce zvrstilo kar devet nastopov. Poleg samostojnih koncertov so pevci med drugim zapeli še ob sajenju mariborske trte, posebno doživetje pa je bilo prepevanje v veličastni Velehradski baziliki ter v moderni cerkvi slovenskega arhitekta v Starem mestu.

Foto: GFML

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.