https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski ekološki center praznuje 20.obletnico delovanja

03.06.2016 ob 7:15  

V prostorih murskosoboške knjižnice obeležili 20. obletnico Pomurskega ekološkega centra.

Pomurski ekološki center preznuje 20. letnico uspešnega delovanja na področju aktivne promocije varstva okolja v Sloveniji z permentno založniško dejavnostjo izdajanjanja okoljevarstvenih publikacij, priročnikov, didaktičnih gradiv in pobravank za namene okoljskega opismenjevanja otrok ter informiranja in ozaveščanja šolajoče mladine, občanovin gospodinjstev ter izvajanja drugih družbeno koristnih projektov in okoljevarstvenih aktivnosti.

Skupni cilj ustanove je bil varovanje okolja, kulturne krajine ter pravilnega odnosa človeka do narave. Ustanovitev Zavoda je bila v vpisana v sodni register s sklepom dne 12. decembra 1996 in preoblikovana v socialno podjetje 18.4.2013.

Ob koncu so se zahvalili vsem sponzorjem, donatorjem, mestni občini Murska Sobota, ki je že od vsega začetka podpira delovanje zavoda. Ob tem so tudi za vse obiskovalce odprli razstavo, kjer so predstavljena vsa njihove izdane publikacije, ki so jih izdalu v 20. letnem delovanju zavoda. Sledil je še recital učenke Tadeje iz Osnovne šole I Murska Sobota, ki je prebrala svoj spis o svetlobi.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.06.2016 ob 18:53 Stewen gost

      EKOLOŠKI CENTER? - Zapisano je, da v MS že 20 let deluje ekološki center. Naj se pohvalim, da se imam za pismenega (pišem, berem, gledam..."vse živo", toda šele ob branju zgornjega formalnega poročila sem zvedel za nek "center". Zdaj se sprašujem, ali je v teh letih delal premalo, ali pa svoje dejavnosti ni populariziral preko medijev. V spletnem poročilu tudi nobenega imena šefov. Tako teh dveh na sliki večina bralcev ne pozna.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.06.2016 ob 15:26 gost

      Ravno to je problem, da bereš vse živo in pol v gozdu ne vidiš dreves....oglej si razstavo, pa ti bo vse jasno. Delujemo v okviru svojih možnosti in in se ne ukvarjamo s trgovimo, ki vsakdanje oglašuje. Smo pa pomembno pozitivno vplivali v teh 20 letih na okoljsko ozaveščenost ne samo v mestu Murska Sobota , ampak pri vrstah generacij mladih ob vrtca do srednje šole in to ne samo v "varaši" M.Sobota ampak na območju cele Slovenije, nekje bolj, nekje manj...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.