https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Gasilci PGD Mala Polana praznovali 70. letnico

Mala Polana, 05.06.2016 ob 10:00  

Vaščani Male Polane so leta 1946 ustanovili gasilsko društvo, ki je letos obeležilo 70. letnico svojega delovanja. Ob tej priložnosti so podelili tudi plakete in priznanja najbolj zaslužnim članom in organizacijam. Prireditev je potekala v gasilskem domu in medgeneracijskem centru v Mali Polani.


Na svečani seji društva so podelili 28 značk za delo v operativi za od deset do štirideset let dela v društvu, 22 priznanj gasilske zveze tretje stopnje, 4 priznanja gasilske zveze 2 stopnje in eno priznanje gasilske zveze prve stopnje. Veteranom pa so podelili osem plaket gasilskega veterana.

Slavnostni govornik je bil Milan Antolin podpredsednik Gasilske zveze Slovenije in predsednik Gasilskega regijskega sveta za Pomurje. Slednji je tudi podelil odlikovanja Gasilske zveze Slovenije. Odlikovanja Gasilske zveze Slovenije so prejeli Jožef Režonja - gasilsko odlikovanje 2 stopnje,  Franc Hozjan - gasilsko odlikovanje 1 stopnje in PGD Mala Polana za 70. let delovanja - gasilsko odlikovanje 2 stopnje.

Plakete ob 70. obletnici društva je podelil Štefan Hozjan predsednik PGD Mala Polana. Plakete za pomoč in zasluge so prejeli Tadej Kramar, Franc Hozjan, Janez Pucko, Aleksander Šivec – častni član PGD Mala Polana, PGD Velika Polana, PGD Brezovica, PGD Hrastnik mesto, Uprava RS za zaščito in reševanje, Pomurski regijski svet, Gasilska zveza Slovenije, Občina Velika Polana in Štefan Hozjan.

Prisotne je nagovoril še predsednik pobratenega gasilskega društva Hrastnik mesto in Damijan Jaklin župan Občine Velika Polana. Ob teh priložnosti je Boris Tibaut župnik Velike Polane blagoslovil gasilski in medgeneracijski dom. V kulturnem programu so nastopili učenci osnovne šole Miško Kranjec Velika Polana pod mentorstvom učiteljice Sandre Hanžič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.06.2016 ob 12:16 Stewen gost

      KAPO DOL, MAČKOVČARI! - Mala Polana že lep čas ni več v senci Velike Polane, kjer je sicer sedež občine Velika Polana. Malo Polano sestavljata dva "zaselka" s po 60 hišnimi številkami: Bükovje in Mačkovci. In v obeh zaselkih delujeta gasilski društvi. Bükovsko je še mlado, makovsko pa, kot beremo v zgornjem poročilu, deluje že 70 let. V obeh zaselkih imajo gasilska domova ozirima medgeneracijska domova. V Mačkovcih so poslopje obnovi, uredili okolico.... In blagoslovili! Slovesnost ob obletnici je bila za mali kraj - veličastna. In potem seveda prava gasilska veselica. Bog živi polanske Mačkovčare!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.06.2016 ob 21:45 j79 gost

        hvala za pohvale, PGD Mala Polana sta obe enoti skupaj Mačkovci in Bűkovje. Tako da sta obe praznovali in obe pripravljali. Samo toliko da se ve vsi skupan Bűkovje in Mačkovci

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.06.2016 ob 12:40 vanč gost

      Bravo vsen gasilskim društvan>Ampak težko mi je vse to gledati kako se nekateri nažirajo ko je zastonj.In to so žene od gasilcev in tako naprej sramota vas je lahko GRABLAŠI iz MALE POLANE OZIROMA MAČKOVEC..Malo dajte vljudnosti in bontona do drugih obiskovalcev..A drugi so kake smeti se vprašam ges..MIJ KI SMO PRIŠLI PLOSKAT IN PODPIRAT TEM STVAREM PA NIČ KŠENKI....Naj bolj me je pa zmotilo kje so ti ustanovitelji te družbe.Sama mladina ste ga zgresili zelo mimo..Ges pa osem ur brez gestija nekateri se pa bašejo ZASTONJ JAJAJ DAVČNA KJE SI..

      3 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.06.2016 ob 13:14 gomilički oltajmer gost

      Menej pe zanimle koga je blagoslovil župnik na 19 sliki oj ti porednež to ta mlado bi ti blagoslovo ha.Oj ti kmet POLANSKI TUKAJ BI SI TI BRUSO SVOJGA KLUNA HA.hEJ PIJAČA PA JE BILA TOPLA KOT KONJSKA SCALINA JESTI FUČ SAMI KMETOVJE SO PEKLI.PA NIČ KŠENKI ZA TAKO PRIREDITEV SRAMOTA..

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.06.2016 ob 15:32 Filip gost

      @Stewen - Ti si pa malo skregani z zgodovino kar se tiče male polane in oba zaselka!!! Ne ven kak si zdaj prišel do podatka, ka je Bükovsko "mlado", Mačkovsko pa 70 let deluje. Malo preveri informacije prle kak pijšeš. Gasilsko društvo je eno samo, ustanovljeno pred 70. leti, ter seveda s strani oba zaselka. Delujoče je bilou že v začetku v obeh zaselkih. Dva domova sta zaradi geografske porazdelitve cele Male Polane, ker sta oba zaselka malo narazen med sabo. Prostori so obnovljeni v obeh zaselkih, Bükovje pred nekaj leti, Mačkovci pred kratkim. Zatou je bijla proslava v Mačkovcih in nej v Bükovji, saj je istočasno bijla tudi blagoslovitev obnovljenega doma v Mačkovcaj.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.06.2016 ob 18:23 Stewen gost

        Gostu Filipu se zahvaljujem za dopolnilo komentarja Kapo dol! Zdaj vem, da to ni bi le praznik mačkovskih, ampak tudi bükovskih gasilcev, torej PGD Mala Polana. ----- Pa še beseda - dve v odgovor Vanču in Oltajmerju, ki sta očitno prišla na prireditev v upanju, da bi se "kšenki" najedla. Ni res, da ni bilo nič "kšenki", saj so gospodinje spekle veliko peciva, ki je bilo na voljo na vseh mizah v šotoru. Kaj več pa gasilci seveda niso mogli "častiti".

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.06.2016 ob 16:39 gost 4 gost

      Mislim si, da so , gomiličkomi , pa vanči tablete ščista popustile.

      13 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.06.2016 ob 20:00 gost

      Od danes naprej več ne odpiram POMURCA. Zakaj? Kako dovolite tako primitivne in nizke komentarje? Ali je naše povprečje tu čez Muro zares takšno, kot so tile komentarji? Žalostno !!!

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.06.2016 ob 22:11 j79 gost

      Zanimivi komentarji, ni kaj. Praznovanje je bilo namenjeno domačim gasilcem, ki smo v goste povabili ostale gasilce in tudi druge ljudi dobre volje. Če komu kaj ni ustrezalo bi lahko mirno odšel. Nihče ni nikogar silil da je tam. Mislim da je bilo vse izpeljano korektno če se ga je kdo napil in preveč najedel pa je njegova stvar. Kaj je bilo zastonj so že zgoraj omenili ni pa tako enostavno kar talati vsega saj mora nekdo na koncu vse to tudi plačati. Povem vam da rezultat izkupička ne bo velik plus kvečjemu pozitivna ničla. Vsem tistim ki smo se imeli lepo pa komentarji iz "favšije" tako ali tako nič ne pomenijo.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.06.2016 ob 12:33 lojz gost

        j79....Torej tij si se tüdi nažiral in pil tü pa pijšeš čez drüjge .Drugič malo rečij prebiraj in te pijši in ne modröj

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.06.2016 ob 21:42 gasilec samo gost

      mogli bi napraviti gasilsko stranko slovenije, samo što bi vas bougi volu, sami požrešneži, pa penzioneri, ka pa lejko štera gasilka prejk 60 let pa z 120 kilogrami napravi, vas sprašüvlen, edijno dosti blaga se ponüca za njini gvant

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.