https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Vajs, Ljutič in Pečnik zlati na svetovnem pokalu, evropsko prvenstvo oktobra v Mariboru

7.6.2016  

Slovenska izbrana vrste se je iz svetovnega pokala Bestfigher v italijanskem Riminiju vrnila s tremi članskimi zlatimi odličji. Na SP je sodelovalo 1735 tekmovalcev iz 28 držav. Konec oktobra pa bo v Mariboru potekalo evropsko prvenstvo v disciplinah light-contact, low-kick in K-1.

Minulo soboto sta bila v tekmovalni disciplini kick-light zlata Dejan Vajs in Sanel Ljutič. Vajs je dominiral v kategoriji do 89 kg in kazal iz runde v rundo vse boljše predstave. Najprej je opravil z norveškim, nato z italijanskim in v finalu še poljskim tekmecem, medtem ko je Ljutič v kategoriji do 63 kg finalni obračun z odličnim poljskim nasprotnikom v svojo korist obrnil prav v sklepnih sekundah dvoboja.

Dejan Vajs je že večkrat slavil na tekmah svetovnega pokala, bil tudi evropski in svetovni prvak, vseeno pa ima sobotni uspeh prav posebno mesto v bogati športni karieri, saj se na mednarodna borišča vrača po dveletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena. Ob tem pravi, da mu je bilo težko tekmovanja spremljati iz tribune in se spominjati vseh tistih občutkov zmagoslavja minulih uspehov. Ko pa prideš spet iz tatamija z zmago, pa je nepopisno.

V nedeljo je uspehom slovenske izbrane vrste na svetovnem pokalu je svoj delež dodal še Žiga Pečnik. V finalu kategorije do 75 kg discipline K-1 je s srčno predstavo ugnal Francoza Faresa Ziama. Pečnik je o svoji taktiki finalne borbe dejal, da se je orientiral po tem, da je Francoz bil višji od njega, zato je njegova strategija že od začetka bila postaviti dober gard in pritiskanje nanj z boksarsko tehniko skozi vse tri runde. Dodal je, da je v prvi rundi imel nekaj težav, saj so mu sodniške odločitve preprečile, da bi razvil občutek za nasprotnika, sicer pa je mnenja, da s trenerjem strategije in taktike ne bi mogla bolje nastaviti.« 20-letnega Rušana čaka še vrhunec sezone, ki bo evropsko prvenstvo v Mariboru. To bo za nameček štelo tudi kot kvalifikacije za Svetovne igre prihodnje leto v poljskem Wroclawu, kjer bo kickboxing zastopan prav s tekmovalno disciplino K-1.

Na svetovnem pokalu se je boril tudi član Kickboxing kluba Odranci Kevin Vučko v disciplini Kick Light člani -74kg, ki pa je moral priznati premoč že v prvi borbi proti Italjanskemu nasprotniku in je tako osvojil 9-16 mesto. 17-letni Kevin se je boril v članski konkurenci, čeprav se bo še dve leti boril med mladinci, ampak si že nabira bogate izkušnje, ki jih bo potreboval na prihajajočih velikih tekmovanjih.

Evropsko člansko prvenstvo prihaja v Maribor

Letošnje evropsko prvenstvo za discipline light-contact, low-kick in K-1 bo med 22. in 29. oktobrom v Mariboru, kjer v Kickboxing zvezi Slovenije pričakujejo 700 tekmovalcev iz 35 do 40 držav. Tako je na podlagi uspešne kandidature te dni odločil upravni odbor zveze WAKO. Evropsko prvenstvo bi moralo biti prvotno v turški Antalyi, vendar so se v zvezi WAKO odločili poiskati nadomestno lokacijo zaradi tamkajšnjih zaostrenih varnostnih razmer.

Foto: KBZS

Predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar je prepričan, da je v očeh odbora prevladala odlična referenca, ki jo imajo skupaj z organizatorjem Tomažem Barado, z organizacijo zadnjega evropskega prvenstva pred dvema letoma. Glede na nedavne uspehe njihovih borcev in bork pa računajo, da bo prvenstvo za njih zelo uspešno tudi po tekmovalni plati, saj jim bo domače prizorišče prav gotovo velika spodbuda za celoten potek priprav.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.