https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tudi letos bo poletje v Murski Soboti pestro in zabavno

Murska Sobota, 09.06.2016 ob 9:30  

Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju z javnimi zavodi tudi za letošnje poletje napoveduje pestro, zabavno in zanimivo dogajanje za vse generacije.

 

Minulo soboto je v murskosoboškem parku potekal tardicionalni Družinski piknik.

To soboto pa se v organizaciji MIKK-a pričenjajo Sprehodi ob glasbi, ki so bili lani dobro sprejeti in obiskani. To soboto, 11. junija, bodo v soboškem parku nastopili Zdenek Bily Dixieland Band.  Skupina je nastala leta 2000 na pobudo Boštjana Rousa. Danes so člani Zdenek Bily, Boštjan Rous, Sašo Ozmec,  Mateja Horvat, Iztok Rodež, Mojmir Wolf, Zoran Repija in Miran Celec. Ena najbolj pristnih domačih skupin se bo na koncertu predstavila z osveženim programom, kateri temelji na vročih dixieland ritmih. 

Prihodnjo soboto, 18. junija, pa bodo nastopili Edna. Êdna  predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od  leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Edno sestavljajo Tjaša Cigut, Kristian Majcen, Luka Ščavničar, Jasmina Dajčman in Blaž Korez.

V organizaciji Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pa bodo potekali ta in naslednji konec tedna brezplačni vodeni ogledi mesta. To soboto bo v okviru Spoznajmo Soboto občane in turiste vodil po mestu direktor Galerije Murska Sobota dr. Robert Inhof. Prvi vodeni ogled Sobote nosi naslov Po poteh likovne umetnosti. Zainteresirani bodo spoznali murskosoboško Galerijo, sledilo bo vodstvo po razstavi Mateja Čepina, nato pa si bodo ogledali poslikavo transformatorja za PIŠK in Galerijo, Tršarjev kip Primoža Trubarja in 4 slike akademskega slikarja, Aleksandra Červeka v poročni dvorani soboškega gradu. 

Prihodnjo nedeljo, 19. junija, pa se boste lahko podali po mestu z mag. Francem Kuzmičem, muzejskim svetovalcem, kustusom in pedagogom v pokoju in sicer Po stopinjah soboških Židov. Ogledali bi boste lahko židovsko pokopališče, železniško postajo, Slovensko in Lendavsko ulica, kjer so imeli židje trgovine ter lokacije vseh treh sinagog, ki jih ni več. 

Med 24. junijem in 1. julijem bodo potekali Soboški dnevi. Letošnja novost bo v sodelovanju s Festivalom Lent foklorni program, obogateni program za otroke in pestra gostinska ponudba z več ponudniki kot minula leta.  Naj spominimo še na letošnje glasbene goste, ki smo jih že napovedali: Klemen Klemen, S.A.R.S., Magnifico, Gibonni, Repetitor in Jardier.  

25. junija bo potekala regionalna Slovesnost ob 25. obletnici samostojnosti RS.

Od začetka julija do konca poletja odvijalo znova Soboško poletje z glasbenim programom ob petkih zvečer in programom za otroke ob sobotnih dopoldnevih.

16. junija pa bo na Slovenski ulici potekalo celodnevno dogajanje ob prazniku Mestne občine Murska Sobota.

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.