https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.ris-dr.si/go/1013/3270/DRUZINSKI_DAN_V_DVORCU_RAKICAN
https://www.ris-dr.si/go/1013/3269/VALENTINOVO_V_DVORCU_RAKICAN_2023

LOKALNO

Občina Turnišče dobila prvi javni defibrilator

Turnišče, 14.06.2016 ob 7:05  

Občina Turnišče je na občinsko zgradbo v središču Turnišča namestila prvi javni avtomatski defibrilator (AED). Sredstva za nakup defibrilatorja, ki je nameščen v neposredni bližini nogometnega igrišča, gasilskega doma in drugih točk množičnega zbiranja, je prispevala Zavarovalnica Triglav.


Sredstva za nakup prvega avtomatskega defibrilatorja je v letu 2015 donirala Zavarovalnica Triglav. V njenem imenu je donacijo v okviru praznovanja občinskega praznika predal direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnica Triglav Sandi Štefan Flisar. Občina Turnišče je poskrbela tudi za ustrezno izobraževanje svojih občanov, saj je v mesecu maju organizirala tečaj za delo z defibrilatorjem, kjer so udeleženci spoznali ukrepe in postopke pomoči ob zastoju srca. Defibrilator v središču Turnišča je občankam in občanom javno dostopen 24 ur na dan.

Foto Občina Turnišče

»Zahvaljujem se Zavarovalnici Triglav za donirana sredstva za nakup prvega avtomatskega defibrilatorja (AED), s katerim bomo tudi v naši občini lahko rešili življenja ljudem v primeru srčnega zastoja. Naša želja je, da bi vsaka vas imela svoj javno dostopen avtomatski defibrilator, ki bi uporabljali tudi naši gasilci, kot prvi posredovalci. Poleg tega bomo v sodelovanju z Osnovno šolo Turnišče v učni program uvrstili tečaj prve pomoči, kjer bomo otroke naučili uporabljati defibrilator,« je ob namestitvi AED povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija