https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici z dodatnim programom za zmanjševanje čakalnih vrst

14.06.2016 ob 11:00  

Vlada se je seznanila z uvedbo enkratnega programa zmanjševanja čakalnih dob in števila čakajočih pacientov za izbrane vrste zdravstvenih storitev, ki bo trajal do konca leta 2016. Splošna bolnišnica Murska Sobota je iz tega fonda pridobila sredstva v višini 550.000 evrov.

Namen dodatnih programov je odprava predolgih čakalnih dob, ki presegajo najdaljše dopustne čakalne dobe. Za skrajševanje čakalnih dob bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) ob koncu letnega obračuna za leto 2016 izvajalcem plačal 7.057.484 evrov.

Splošna bolnišnica Murska Sobota je s svojo vlogo kandidirala pri programih zdravstvenih storitev iz ortopedije, žilne kirurgije in urologije. Z razdelitvijo enkratnih programov po izvajalcih, z dne 30. 5. 2016, je soboška bolnišnica pridobila dodatna sredstva za 80 operacij artroplastike kolena, 20 operacij na hrbtenici, 30 operacij na perifernem ožilju (operacije na ožilju - arterije) in 30 operacij raka prostate, ledvic in mehurja. Skupna vrednost dodatnega enkratnega programa je ocenjena na 550.000 evrov.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Z dodatnim programom je vodstvo bolnišnice na zadnji 15. redni seji sveta zavoda seznanil tudi svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki je glede tega podal pozitivno mnenje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.