https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Balonarski užitki bodo očarali nebo Murske Sobote

Polana, 18.06.2016 ob 8:00  

Naslednje teden bo izvedeno državno prvenstvo v balonarstvu, ki ga organizira Balonarski klub Roto s pokroviteljstvom Letalske zveze Slovenije.

V Lovenjakovem dvoru so organizatorji državnega prvenstva v balonarstvu predstavili svoje načrte za izvedbo tekmovanja, ki bo potekal od 22.6. do 25.6 na Letališču Murska Sobota v jutranjih urah ter nad nebom Murske Sobote v popoldanskih urah.

 

Predsednik Balonarskega kluba Roto Matjaž Pavlinjek je povedal, da je tekmovanje vedno potekalo v decembru. Letos so se odločili, da bo tekmovanje potekalo v poletnih mesecih, saj so vremenski pogoji veliko boljši, medtem ko prekmurska ravnica omogoča najboljše pogoje tako v Sloveniji kot v Evropi zaradi svoje lege. Športni del bo potekal večinoma na letališču, medtem ko bo družabni del potekal v Lovenjakovem dvoru v Polani. Direktor tekmovanja Goran Grgič je povedal o poteku tekmovanja, ki bo potekal v prihodnjem tednu. Zjutraj bo potekalo tekmovanje na letališču, v popoldanskih urah pa se bo dogajanje tekmovanja preselilo nad nebo prekmurske prestolnice. Sedaj je prijavlenih 7 domačih in 5 tujih toplozračnih balonov, ki se bodo do sedaj udeležili tekmovanja. Med drugim je tudi povedal, da bo tekmovanje regularno, če se izvedeta vsaj dva poleta.

Kratko zgodovino balonarstva v Prekmurju je predstavil Štefan Bertalanič, predsednik Balonarskega kluba Berta. Najbolj pomemben dogodek za razvoj balonarstvo je bilo leto 1994, ko je v Moravskih Toplicah potekalo evropsko prvenstvo v tem športu, kjer je tekmovalo 56 tekmovalnih balonov. Sam je ob koncu povedal, da balonarska panoga stagnira. Ob koncu je še povedal, da je letenje z balonom poseben čar in spominja na odprt balkon na domači terasi.

Nekaj besed je povedal še Silvo Vohar, predsednik Balonarskega kluba Bakovci. Njegov klub je tekmovanje organiziral v lanskem letu in ob tem povedal, da so na lanskem evropskem prvenstvu v Debrecenu na Madžarskem osvojili bronasto kolajno in s tem prvo kolajno v samostojni Sloveniji. Ob koncu je dodal, da je balonarstvo čudovita izkušnja, ki bi se ji moralo pridružiti čim več mladih ljudi.Udeleženci so ob koncu svojih mnenj se spomnili na tragično nesrečo izpred nekaj let, ki se je zgodila na Barju in ob tem omenili, da je prišlo do padca v panogi, vendar se stvari izboljšujejo, saj je balonarska panoga zopet v vzponu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.06.2016 ob 8:34 Karči gost

      Ni Bohar, ampak Silvo Vohar

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.06.2016 ob 13:52 Stewen gost

      PAVLINJEKI - Večkrat se spomnin najstnikov: Štefana in Jožefa, ki sta očetu pomagala pri nas doma, ko je montiral florescenčno reklamno tablo, na katero so bile prilepljene črke-besedilo iz pleksi stekla. Zdaj, dobrih 40 let po tem, sta oba velika podjetnika, prav tako pa njun naraščaj.S čim vse se danes ukvarjajo Pavlinjeki, bralci sami dobro veste. Veste tudi, kaj vse imajo. Naj malo pomagam: ne le avte, ampak tudi helikopter, letalo in balon. Torej niso le priklenjeni na Mater Zemljo, ampak so občasno tudi nad Njo: "v zraku med oblaki". Tega pa nikakor ne gre jemati kot "življenje v oblakih", saj so sicer dobro "prizemljeni": razdjanje v podjetništvu, zaposlovanju ljudi itd. - Pojasnilo: Tega "hvalospeva" nisem napisal, ker bil to "dolžan", niti zato, ker bi zaradi tega kaj "pričakoval", ampak preprosto zato, ker nadvse cenim podjetnost.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.