https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Pomurski župani in poslanci o razvojnih projektih ter problematiki srednjih šol

Radenci, 21.06.2016 ob 12:00  

Včeraj je na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih potekala seja sveta Pomurske razvojne regije. Pomurskim županom so se tokrat pridružili tudi pomurski poslanci.

 

Najprej so se seznanili z delovanjem srednje šole. Ravnateljica Janja Prašnikar Neuvirt je zbranim predstavila težave s katerimi se srečujejo na šoli, dijaki pa tudi dosežke in projekte v katere se uspešno vključujejo.

Največ podpore v Ljubljani ima projekt Biosferno območje reke Mure

V naslednji točki dnevnega reda so se seznanili z informacijo o dogovoru za razvoj regije. Svet pomurske razvojne regije še vedno vztraja pri vseh petih projektih. Pogajanja s predstavniki ministrstev so se že začela in se bodo nadaljevala že jutri. Bili so istega mnenja, da je potrebno vztrajati, da jih država vpiše med regijske razvojne programe, čeprav za vse ta hip ni finančnih sredstev. Še vedno namreč ni znano, koliko denarja bo za projekte sploh namenjeno. Opozorili so tudi na prepočasnost državne administracije pri razpisih. Največ podpore v Ljubljani ima projekt Biosferno območje reke Mure, katerega vrednost je 60 milijonov evrov.

Pomurski poslanec Jožef Horvat je med drugim opozoril na dejstvo, da če bi se razvoj Osrednje slovenske regije povsem ustavil, bi jo Pomurje dohitelo šele po 34 letih! Poslanec Dušan Radič pa je začuden nad odnosom ministrstev, ki so preveč razdrobljena, zato je potreben skupen nastop in da so vsi projekti pomembni. 

Naši dijaki odhajajo na šolanje v Maribor in celo v Avstrijo

Nato so se seznanili s problematiko  srednjih šol v regiji in podprli ustanovitev prvega Centra šolskih in obšolskih dejavnosti v Pomurju, ki ju je predstavil župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek. Ministrstvo je zagotovilo, da kljub precej manjšemu vpisu v Gimnazijo Murska Sobota, Ekonomsko šolo Murska Sobota in Biotehniško šolo Rakičan v šolskem letu 2016/2017 ne bo ukinili programov izobraževanja. Je pa potrebno najti čim prej rešitev za ohranitev sedanjih programom. Podprli so idejo o Centru šolskih in obšolskih dejavnosti v dijaškem domu v Murski Soboti, ki bo, če ga uspejo uvrstiti v mrežo teh po Sloveniji, kar je vse prej kot enostavno, prvi v Pomurju.

Obramba pred točo

Na pobudo Občine Cankova so obravnavali tudi problematiko obrambe pred točo. Strinjali so se, da je to regisjki problem, ki bi se moral reševati s  pomočjo državnih sredstev. Vlada v letih 2016 in 2017 izvajanje letalske obrambe pred točo v severovzhodni Sloveniji podpira le, če bo zanjo več kot polovica od 52 občin prispevala 82.000 evrov. Letala pa seveda branijo celotno pokrajino, ne le občin, ki so plačale. 

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.06.2016 ob 13:49 77 gost

      Psi so lajali karavana je pa šla naprej.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.06.2016 ob 14:30 Prlečka gost

      No lotmerške Lady spet ni bilo, ta se pa res boji, da ene ne dobi :)

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.06.2016 ob 20:02 gost

      Jebe se njih. Glavno da so dnevnice.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.06.2016 ob 20:40 gost

      jako se ne naprezajte, prihaja zaslužen počitek, letni dopust, spočijte si malo te tumpaste glave

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.06.2016 ob 23:12 gost

      najbole pomemben projekt je vodovod za vse prekmurce keri ga še nemamo takšoga kak more biti! pa te biosfera in podobne

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.06.2016 ob 23:12 bruh gost

      zanimivo... ljutomerska gimnazija ena najuspešnejših v sloveniji... pa ni ne ravnatelja ne županje? smo že samozadostni? baje ni ravno nekega navala za naslednjo šolsko leto... s

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.06.2016 ob 8:53 gost

      Najprej je potrebno temeljito prevetriti učni program , nato profesorje na marsikateri šoli . Eni se obnašajo kot mali Bogovi . Šola, ki ponuja dober program in ima dobre kadre bo imela dijake , žal pa so nekateri v želji po svojem poklicu prisiljeni tudi zaradi finančnega stanja iti v šolo , ki ni kos svojim nalogam . Zato premožnejši gredo tja kjer dobijo boljšo izobrazbo . Škoda, da je ravnateljstvo politična funkcija odvisna od odobritve sodelavcev in občine in marsikateri ravnatelj zaraddi ljubega miru in dobre plače pusti da zadeve gredo v napačno smer.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.06.2016 ob 18:18 gotofa je gost

      Lotmerške lady ta problematika ne zanima. To ni biznis. Njo zanima denar. Če bi šlo za promocijo pred volilci bi še šla. Tudi volilno leto še ni. Čez dve leti bo šla na vse zadeve v občini in pela samohvalo. Tudi bolje da ni šla na to zadevo. Ne bi imela kje sedeti. Mogoče med novinarji od zadaj ker je nihče noče ob sebi. Ne vem kaj je počel oni plešavi iz Ljutomera tam. On se prilepi povsod zraven kjer je državni in/ali evropski denar. Že 30 let meša meglo in se napaja iz proračunskega napajalnika.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.06.2016 ob 19:16 Srečko gost

      Lady je točno taka kot si jo opisa. Ampak šše 2 leti bo drek mešala v lotmerki, samo potli pa ne vem v kero lukjo se bo skrila? Krtovo? Sram jo naj bo

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.06.2016 ob 20:14 Marko gost

      hahaha Prleki drogi :) malo pitajte lekar ex direktora OU :) on marsikaj ve. Resnica de van prisla na den

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.06.2016 ob 21:53 svetovalec poslancev iz avstro gost

      34 svetlobna lejta mo za razvojem osrednje S lovenije, pravi poslanec Horvat. Ka so, še delate vražjo mater v Ljubljani, dragi nesposobni poslanci iz naše regije, jebe se van za Pomurje, žep je pun, to je glavno. Vse v čoln pa po reki Muri proti Donavi.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      23.06.2016 ob 19:39 čmigo gost

      Poslanec Horvat, bil si v gospodarstvu (MURA) kot direktor, si to zapustil in odšel v politiko. Takrat si hotel delati na 2(dveh) stolčkih, se spomniš, kaj ti je povedal takratni direktor Meh, nisi sposoben ne za eno, ne za drugo. Sedaj jočeš, koliko let smo za osrednjo Slovenijo

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.06.2016 ob 20:16 gost

      Bedak !!! Ka je pa te Meh napravil ???? Horvat vsaj opozarja , drugi (naši posranci ), pa čisto nič ! Nisem njegov pristaš ampak vseeno dela za nas !

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.06.2016 ob 21:19 desno krilo gost

      Če bi delal za nas, bi bil v vladi, kjer se sprejemajo odgovornosti, posledično pa iščejo krivci. Je pa Novakova raj v ozadju, da horvat ni NIČ KRIV. To je bistvo politike, samo ti gost ob 20:16 si še glede tega v PLENIČKAH. Pa boš tudi to s časoma dojel.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.06.2016 ob 20:42 ormožanec gost

      jaz sem pa eno jebal

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      01.07.2016 ob 12:52 Prlek gost

      Ko gledam te komentarje se vprašam ali smo res pomurci takšni loji da se ne znamo za nič postaviti za sebe. Edini ki omeni pomurje je prav Horvat vse ostalo je nič ali pa še nasproti pomurja.Samo poglednite zloglasnega Vaneka kak se obnaša v parlamenti mislin ka sploh nevi za kaj se gre. Kaučič vidi samo lasten interes in si je samovšečen, Jurša je že celi v Karlekovi ta zadnji. No te pa smo tan kjer smo. Glede Lotmerške Lady pa se nesplača zgubljati besed saj so v Ljutomeru sami projekti ki služijo tisti ki se ukvarjajo z papirji za napredek pa se požvižga. Glede" razvojne Lutomerske " pa je škoda da obstaja saj samo zrak meša in gleda kako se prešlepati. Bomo mogoče ugotovili ka se moramo spraviti na volitve in začeti izbirati sposobne za delo ne pa samo sposobne za leporečje.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      03.07.2016 ob 15:04 Lady gost

      Lotmerška Lady je za smetišče, je del ljutomerske zgodovine. Sram jo je lahko kaj je ta zenska neredila Prlekom. NAM. Sramoto, kamorkoli greš, se pelješ v Celje in vprašajo, vaša županja pa je vrag? ne, je satan od ženske! tako je žal res.Zavirtila je celoten turizem, sram jo je lahko, šport... ljudi, ugled. ????

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      03.07.2016 ob 17:28 Pišta gost

      Dragi moji, redki izvoljeni delajo za nas, naj bo vso politiko sram, poglejmo kje je Pomurje z njihovim samovšečnim nesposobnim vodilnim kadrom????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      03.07.2016 ob 17:36 Štefanija gost

      Spoštovani, groza me je. ko vidim toliko nestrpnosti - mislim pa, da je v Pomurju najmanj narejeno na področju kmetijstva, nujno je potrebna civilna iniciativa, da naredimo red glede škropljenja, odvoza gnojnice, ekološki problemi so tukaj, potrebno je nastaviti nove ljudi, ki se bodo ukvarjali s tem , ne pa take, ki so v dveh službah in v nobeni ni koristi, poglejte samo, kje smo glede zdravja naša regija, to vse je posledica tudi skrbi za okolje - ne se samo smejati in slikati.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      03.07.2016 ob 17:46 gost

      ti župane pa politično bagro odpelati malo na hlajenje na bukovniško jezero, lahko se oni hvalijo z dobljenim denarjem, kaj so sami naredili. Denarja jim nihče ne podari in po 805 PREKMURJA NIMA KDO POKOSITI TRAVE OB CSETAH, še dobro, da prekmurci vemo napamet, kje so ovinki in križišča, kajti signalizacij ob cesti ni videti. Sramota za župane, pa non stop se samo nekaj fotografirajo, en ali dava nonstop ista, največja govnara med sovrstniki

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      04.07.2016 ob 14:30 Štef gost

      Štefanija, najprej sem se razveselil tvoje skrbi za kmetijstvo potem pa vidim, da te muči škropljenje in odvoz gnojnice. Brez škropljenja ne bo nič zraslo - žal je tako, se pa strinjam, da je potrebno trgu ponuditi škropiva, ki so manj škodljiva zdravju. Glede gnojnice pa upam, da nisi med tistimi, ki jim smrdi. Tudi človek proizvaja gnojnico, kajne?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.