https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Pomurski dijaki in cankovski otroci najboljši v projektu Hrana ni za tjavendan

Ljubljana, 24.6.2016  

Dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci in otroci iz Vrtca pri Osnovni šoli v Cankovi so zmagovalci natečaja Hrana ni za tjavendan v organizaciji podjetja Lidl in Ekošole.

Zaključil se je projekt Hrana ni za tjavendan, ki sta ga program Ekošola in pobudnik Lidl Slovenija v šolskem letu 2015/2016 izvedla že drugič. V projektu so pod vodstvom mentorjev sodelovali otroci in mladostniki iz kar 91 slovenskih vrtcev in osnovnih ter srednjih šol. Načrtovali in izvajali so raznolike aktivnosti za krepitev odgovornega ravnanja s hrano in zmanjševanje količin zavržene hrane. Najboljši so bili tudi nagrajeni – med vrtci je prvo mesto zasedel Vrtec Cankova, med srednjimi šolami pa Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci. Slednji so prispevali tudi zmagovalne recepte v natečaju Reciklirana kuharija, ki je potekal v sklopu projekta Hrana ni za tjavendan.

Foto: Foto Ekošola

V okviru projekta je potekal tudi natečaj Recikirana kuharija. Kar 20 slovenskih šol in vrtcev prispevalo več kot 100 receptov za jedi, ki jih lahko ustvarimo iz sestavin, ki so nam ostale pri obrokih in so še uporabne. Najboljše jedi so zasnovali Vrtec pri Osnovni šoli Cankova, kjer so otroci pripravili testeninski narastek s polento, Osnovna šola Jožeta Gorjupa Kostanjevica na Krki, ki je prispevala recept za krompirjev pire z jajcem in sirom, ter Srednja šolo za gostinstvo in turizem Radenci, v kateri so dijaki pripravili koruzne kroglice s šunko in zelenjavo, žametno juho iz rdeče pese, polnozrnate rezine in zelenjavno mesno potico.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.