https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Kako vse lahko v Pomurju otroci preživljajo prihajajoče brezskrbne počitniške dni?

23.6.2016  

Velike poletne počitnice za šolarje so pred vrati. Poleg obiska pomurskih kopališč, pa lahko otroci v Pomurju počitnice preživijo tudi na drugačen, aktiven, kreativen in zanimiv način. Za vas smo naredili raznolik izbor poletnega dogajanja.

Hiša sadeži družbe Murska Sobota že prvi teden počitnic vabi otroke na raziskovalno-ustvarjalni tabor. Potekal bo od 27.6. do 30.6. od 9.00 do 12.00. Tabor je namenjen za otroke od 6-10. leta starosti. Za tabor zbirajo prijave.

Od 18.7. do 23.7. pa bo na ŠRC Martjanci potekal nogometni tabor 2016. Namenjen je otrokom od 5.-13. leta starosti. Poleg igranja nogometa bodo potekale še številne družabne igre. Organizator NK Čarda Martjanci vabi otroke v njihovo družbo vsak dan v omenjenih terminih od 16.00 ure naprej. Tabor je brezplačen.

Bogat program aktivnosti za otroke, ki želijo preizkusiti Juventusov način treniranja ponuja ŠD Bogojina, saj bo pri njih potekal Juvetusov kamp, na katerem bodo aktualni italijanski prvaki ponudili možnost dokazovanja otrokom od 6. do 17. leta.Kamp bo potekal med 1. in 6. avgustom. Treningi pa bodo na sporedu dvakrat dnevno pod nadzorom strokovnega osebja iz Italije. Organizatorji bodo prav tako poskrbeli za zanimiv program med treningoma. Vsak otrok, ki se bo vpisal na kamp, bo v trajno uporabo dobil tudi originalno Juventusovo opremo.

Rod veseli veter Murska Sobota vabi na tabor vse otroke, ki se želijo prepustiti uživanju v naravi. Razvajanje bo potekalo na taborniškem prostoru v Domanjševcih v terminu od 15.7. do 24.7. (za GG in starejše) in v terminu od 17.7. do 24.7. (za MČ in mlajše-vod Sovice). Za dobro počutje otrok bodo skrbeli izšolani vodniki. Program pa bo temeljil predvsem na dejavnostih, ki so povezane s taborniškimi aktivnostmi, z gibanjem in z življenjem v naravi in v njej.

V terminih vse od 27.6. do 12.8. vaše otroke lahko vključite v Vesele angleške počitnice, ki bodo potekale na Dvorcu RIS Rakičan. Na Dvorcu se lahko otroci udeležijo tudi Veselih nemških počitnic, ki bodo v dveh terminih, in sicer od 15.8. do 19.8. in od 22.8. do 26.8.. Prav tako otroci pri njih lahko uživajo v Veliki slikarski šoli, ki bo potekala v terminih od 27.6. do 26.8.. Počitnice so kot nalašč za vse otroke od 5.-14. leta starosti, ki želijo dneve preživeti na zabaven, aktiven in kreativen način. Organizatorji obljubljajo poučen, zanimiv in pester program, ki bo začinjen z obilo smeha in medsebojnega druženja. Počitnikarji se bodo lahko vključili v dnevni (5 dni po 8 ur) ali tedenski (6 dni s 24- urnim varstvom) program. Pripravili pa so tudi številne novosti, ki obsegajo obogaten učni in animacijski program ter številne atrakcije, med katerimi velja izpostaviti bazen iz slame ter nova igrišča za izvajanje različnih športnih aktivnosti.

Foto: ris-dr.si

V Črenšovcih in v Lendavi bo potekala poletna nogometna šola 2016. In sicer v Črenšovcih od 27.6. do 2.7., v Lendavi pa od 4.7. do 9.7.. Obljubljajo nepozabno poletno doživetje, polno smeha, dobre volje, sproščenih in igrivih treningov za fante in punce od 6. do 14. leta starosti. Poleg nogometnih treningov bodo potekale tudi ustvarjalne delavnice, spoznavanje športov, vodne aktivnosti in še veliko več. Letos so na novo organizirali tudi avtobusni prevoz na relaciji Beltinci-Gančani-Renkovci-Turnišče-Gomilice-Črenšovci. Vsak dan od 8.00 do 16.00 pa nudijo tudi možnost jutranjega varstva.

Tudi letos bo potekal tabor v Kančevcih, ki pa je namenjen za otroke od 14.leta starosti naprej. Torej je namenjen srednješolcem, študentom in mladim, ki ste tudi že zaposleni. Letos se bodo dali izzvati vsebini svetega leta: usmiljenju. Celotno dogajanje pa bo prežeto s prijateljskim druženjem, športom, raziskovanjem bližnjih krajev in župnij, pa še kakšnim presenečenjem … Da bo tabor res po meri mladih, ga soustvarjajo mladi sami. Tabor bo potekal od 10.7. do 16.7..

Tudi letos Nogometna šola NK Ljutomer organizira »Poletni nogometni tabor« za mlajše selekcije. Nogometni tabor bo potekal od torka, 28.6.2016 do sobote 2.7.2016, kjer bo zadnji dan tudi organiziran zaključni piknik z starši in otroke. Tabora se lahko udeležijo otroci od 6. do 14. leta starosti.

V Gornji Radgoni bo potekal Mladinski gasilski tabor-Gornja Radgona 2016. Organizator tabora je GZ Gornja Radgona in PGD iz območja GZ GR. Termin: četrtek, 21. julij-popoldan do nedelje, 24. julij-dopoldan zaključek tabora. Kraj: Gornja Radgona, sejmišče hala A, A1, A2. Udeleženci: Gasilska mladina 16. PGD in mladina prijateljskih gasilskih društev. Kriterij udeležbe mladine: starost gasilske mladine od 6. do 16. leta in vpisan v Vulkan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.