https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Peter Podlunšek med oblake popeljal slepega junaka

27.06.2016 ob 9:00  

Tokrat ne poročamo o nori akciji, stotinkah ali modifikacijah na letalu Petra Podlunška. Tokrat ne. To je, za spremembo, brezčasna motivacijska zgodba o neverjetni življenjski poti, ki se piše ne ozirajoč se na telesne omejitve. Miha Srebrnjak ne vidi z očmi, a kljub temu vidi več, globlje in dlje. Vidi svoje cilje in si postavlja težke izzive, ki zahtevajo močno voljo in še močnejše srce.

»Nič me ne boli, to je pomembno. Kar pa tiče ostalega, se bom pa že znašel. Hodim okrog, delam vse, okušam in vonjam svet ter ga čutim na svoji koži. Bi si lahko želel kaj več? Mogoče bodo v prihodnosti iznašli način, da mi povrnejo vid, a o tem zdaj ne razmišljam. Nimam časa! Do tiste operacije v prihodnosti, ki jo je nemogoče napovedati, bom živel tako, kot da imam odličen par oči: na polno in brez strahu.«pravi Miha, devetnajstletni mladenič, ki živi povsem normalno življenje, ob pomoči psa vodnika in neusahljivega vira pozitivne energije.  

Peljati med oblake »slepega potnika« je bila za pilota Petra Podlunška prva tovrstna izkušnja. Ker je za orientacijo v 3D prostoru bistvenega pomena vid, je Petra skrbelo, kako bo Miho sploh pripravil na polet. Master pilot svetovnega prvenstva Red Bull Air Race si je vzel čas in Miho v hangarju z rokami in besedo popeljal skozi vse faze poleta. »Vse, kar si želim, je, da bi bila tvoja izkušnja prijetna,«je rekel Mihi, ki je pozorno poslušal navodila in se v kombinezon nato spravil praktično brez pomoči. »Užival bom. Umrl ne bom.« je Petru v svojem stilu odvrnil Miha. Strah se je v trenutku razblinil in napetost je popustila.

In če je bila izkušnja, o kateri priča video, prva za Miho in za Petra, pa je bila to hkrati zadnja izkušnja vsestransko talentiranega Boštjana Kluna na Hitradio Center. Boštjan se je od moderiranja na radiu poslovil v velikem slogu in s srčno zgodbo, v našem timu pa smo ga posvojili za svojega in tako bo 21. julija odvodil ekskluzivno prireditev na našem letališču Rakičan.

»Se vidimo v naslednji vojni,« je po koncu poleta rekel presrečni Miha, mi pa bomo parafrazirali njegove besede in rekli: »Se vidimo na naslednji dirki, 16. in 17. julija v Budimpešti!« Bil je lep in čustven dan, ki je vsem akterjem dal veliko nove energije. Morala zgodbe: Vse se da, če se hoče!

Foto: Peter Podlunšek Racing

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.