https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaradi kaznivih dejanj upniki oškodovani za okrog 450.000 evrov

25.06.2016 ob 14:00  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so podali kazensko ovadbo zoper tri fizične osebe, ki so osumljene oškodovanja upnikov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota  navajajo, da so osumljene tri fizične osebe, ki so v vlogi samostojnega podjetnika in hkrati direktorja ter solastnika družbe z omejeno odgovornostjo, prokurista samostojnega podjetnika in hkrati prokurista in solastnika družbe z omenjeno odgovornostjo, ter osebe, zaposlene pri samostojnem podjetniku, zaradi utemeljenega suma, da so storili oziroma pomagali pri storitvi kaznivih dejanj:
- oškodovanje upnikov po 227. členu KZ-1, saj sta odgovorni osebi samostojnega podjetnika in sicer samostojni podjetnik in prokurist v obdobju od avgusta 2012 do marca 2014 sklenili več navideznih poslov z drugo pravno osebo, ter tako preusmerili denarni tok, s tem pa povzročili več upnikom samostojnega podjetnika za najmanj 133.677 EUR premoženjske škode,

Foto: siol.net


- ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1 s tem, da je eden izmed osumljenih v vlogi samostojnega podjetnika lastniško povezani gospodarski družbi izdal fiktiven račun, katerega je prejemnik uporabil kot resničnega pri obračunu davka na dodano vrednost (DDV) in s tem sta
osumljena storila še kaznivo dejanje,

- davčne zatajitve po 249. členu KZ-1, kajti gospodarska družba je, z uporabo tega fiktivnega računa, neupravičeno prejela vračilo DDV v višini 51.000,00 EUR, čemer je storilcema pomagala tretja fizična oseba, ki je znesek neupravičeno vrnjenega DDV-ja dvignila s TRR-ja gospodarske družbe in tako prikrila premoženjsko korist, pridobljeno s kaznivim dejanjem,

- zloraba položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. Členu KZ-1, saj so v obdobju od januarja 2012 do decembra 2014 s TRR-ja oškodovane gospodarske družbe opravili več dvigov gotovine v skupnem znesku najmanj 282.780 EUR, kar pa niso porabili za namene poslovanja podjetja, temveč so si protipravno prilastili.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.06.2016 ob 14:42 gost

      Sedaj jih pa fajn nagraditi, prokletobando, takih je na stotine v deželici na sončni strani alp, siromaka pa za krajo sosedove češplje pošljite v čuzo, banda frdamana

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.06.2016 ob 17:04 Stewen gost

      SOBOTAINFO KONKRETNO - Na spletnem portalu Sobotainfo se niso zadovoljili zgolj z nekonkretnim policijskim poročilom, kot je objavljeno zgoraj, ampak so zbrali še neuradne informacije (tako delajo raziskovalni novinarji!) in tam lahko beremo, kdo naj bi se tako hudo prekršil. Bralci, poglejte torej tja, potem pa komentirajte. Lahko tudi na Pomurcu.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      25.06.2016 ob 21:40 gost

      DRAGI STEWEN! TO JE VSE ODVISNO OD NOVINARJEV, KATERI IMA KJE KAKŠNE MOČNE VEZE! NPR. NOVINAR POMURJA IMA BRATSKE ODNOSE Z VODILNIMI V POLICIJI IN TOŽILSTVU, ONI NJEMU KONKRETNE INFORMACIJE , ON NJIM OSEBNE REKLAME V PREKMURSKEM ČASOPISU Z RAZNIMI INTERVJUJI, ZA SOBOTAINFO DELA HONORARNO POLICIST V UPOKOJU, AMPAK ŠE VEDNO AKTIVNO VPET V RAZNE PROMOCIJE POLICIJE NA DOGODKIH.. to je realnost in tako bo še naprej.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.