https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaključna akademija ljutomerske gimnazije

28.06.2016 ob 12:45  

V Športno izobraževalnem centru Ljutomer je potekala zaključna akademija, ki jo je ob zaključku šolskega leta pripravila Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML).

V uvodu je številne prisotne nagovoril ravnatelj GFML Zvonko Kustec. V svojem nagovoru se je dotaknil 25. junija – dneva državnosti in spomnil na dogodke iz leta 1991. »Tega dne je slovenska skupščina razglasila Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, zvečer istega dne pa je na Trgu republike v Ljubljani sledila slovesna razglasitev samostojnosti naše države, tisočletni sen naših prednikov. V zgodovini slovenstva nam ni bilo nič podarjenega, tudi država ne, tako kot vam, dragi dijaki, ki ste dosegli izjemne dosežke v različnih tekmovanjih ali na natečajih.« Kustec se je ob tem zahvalil tako dijakom, kot tudi staršem in sodelavcem, ki so s povezovanjem in skupnim sodelovanjem znova poskrbeli, da je GFML ostala med najvidnejšimi srednješolskimi institucijami v Sloveniji.

Na zaključni akademiji so bila podeljena številna odlikovanja, v prisotnosti številnih staršev in gostov, med katerimi je bila tudi predstojnica soboškega območne enote Zavoda Republike Slovenije za šolstvo Irena Kumer, pa je spregovoril predsednik Kluba prleška akademija in nekdanji dijak ljutomerske gimnazije dr. Matej Mertik, ki je pustil neizbrisno sled s svojim delom v CERN-u, Evropski organizaciji za jedrske raziskave v švicarski Ženevi. Dijakom je čestital za dosežke in jim zaželel vse dobro na nadaljnji poti. Poudaril pa je, da ob vseh dosežkih, ki so jih dijaki GFML zabeležili v tem šolskem letu, ni bojazni, da naša država z naprednimi idejami in znanstvenimi dognanji ne bi sledila ostalim državama, ki veliko več vlagajo znanost in razvoj.

Foto: GFML

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.