https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Slap Kozjak - najbolj slikovit slovenski slap, ki se skriva v gozdu ob smaragdni Soči

15.7.2016  

Nemalo nas je takih, ki osvežitev v poletnih vročih dneh poiščemo v drugih krajih po Sloveniji. Tokrat smo se odpravili na drugi konec Slovenije. Lepot, ki nam jih ponuja naša domovina, je nešteto, za vas pa smo tudi tokrat poiskali nekaj čudovitih kotičkov, ki ponujajo obilo priložnosti za nepozaben, krajši pobeg iz Pomurja.


Obiskali smo Slap Kozjak, ki se skriva v gozdu ob reki Soči v okolici Kobarida. Do Velikega Kozjaka se lahko dostopi, če avtomobil pustimo v kampu v bližini Napoleonovega mostu čez Sočo. Pri tem smo prečkali tudi brv čez Sočo in uživali v razgledu na dih jemajočo smaragdno reko, v kateri so lahko tisti, ki se ne bojite mrzle vode, tudi ohladite.

Prijetna pot do slapu vodi skozi gozd, ko se bližate slapu, pa prečkate nemalo slikovitih brvi in potk, speljanih ob in na skalah. Najbolj sllikovit slovenski slap, katerega padec je velik 15 metrov, je ujet v kamnitem amfiteatru. Slap, ki je del potoka Kozjak, je izdolbel podzemeljsko dvorano, voda iz slapa pa se zliva v tolmun modrozelene barve. Temačna dvorana, ki obkroža tolmun, daje slapu še dodatno veličino.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija