https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Apačah želijo zgraditi varčen vrtec

16.03.2011 ob 14:24  

Z namenom, da bi zagotovili zadostnih energetsko učinkovitih površin za izvajanje programa otroškega varstva v sedmih oddelkih, so v občini Apače pričeli aktivno delati na projektu Investicija nizko energetskega vrtca Apače. 

Obstoječi objekt vrtca v Apačah, ki je star več kot 100 let, je dotrajan in neprimeren za nadaljnjo uporabo tako z vidika varnosti kot tudi zahtev pravilnikov za izvajanje tovrstne dejavnosti, zato je potreben investiranja. 

Cilji investicije

Zgraditi želijo energetsko varčno stavbo, v velikosti 1.132,45 m2 ogrevanih površin in ustreznimi igralnimi površinami na prostem, z minimalno porabo toplotne energije za ogrevanje – 32 kWh/m2a. Želijo, da bi to bil otrokom, staršem in zaposlenim prijazen vrtec, kjer bodo enakovredni pogoji za optimalen razvoj vseh otrok. Zagotovili pa bi tudi pogoje za strokovno osebje in osebno rast strokovnih in vodstvenih delavcev. 

V mesecu avgustu je bilo izdano gradbeno dovoljenje

Ker je bila v začetku leta 2010 s strani delovne skupine potrjena idejna zasnova, so februarja izdelali Dokument identifikacije investicijskega projekta (Invenio d. o. o, februar 2010), ki je bil potrjen. V juliju 2010 je bila tako izdelana še PZI projektna dokumentacija projektantski predračun, kar pa je podlaga za izdelavo investicijskega programa. Potrjen investicijski program je temelj za vključitev investicije v načrt razvojnih programov občine. V mesecu avgustu je bilo tako izdano še gradbeno dovoljenje.

Občina Apače je prejela sklep, da se predmetni vlogi ugodi

Občina Apače je pravočasno dostavila vlogo za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve "Regionalni razvojni programi" Razvojne prioritete "Razvoj regij" Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007–2013 za obdobje 2010–2012. 17. 12. 2010 je tako občina prejela sklep, da se predmetni vlogi ugodi. 

Vrednost GOI znaša 2.116.139,09 EUR

Po prejeti ponudbeni vrednosti izbranega izvajalca znaša vrednost GOI dela z zunanjo ureditvijo in opremo 2.112.000,00 EUR. Če se upošteva še ostala oprema (pralni stroj, sušilni stroj ter računalniška oprema) znaša skupno 2.116.139,09 EUR. 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.