https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Občina Grad ob 16. občinskem prazniku z novim grbom in zastavo

Kruplivnik, 08.08.2016 ob 8:00  

Ob praznovanju 16. občinskega praznika Občine Grad je občina povabila na slavnostno sejo Občinskega sveta Občine Grad, ki je potekala minulo nedeljo pri gasilskem domu Kruplivnik.

Praznovanje 16. občinskega praznika Občine Grad se je pričelo s 16. julijem in bo trajalo vse do 21. avgusta. V času občinskega praznovanja se odvijajo številne prireditve od športnih, do kulturnih, verskih in turističnih. Prav tako razna praznovanja. Eno izmed teh je bilo v nedeljo tudi v Kruplivniku, kjer je potekala slavnostna seja. Na slavnostni seji so podelili plakete in priznanja Občine Grad, nagrade najuspešnejšim učencem občine Grad in obdarili matere novorojencev v letu 2015. Svojemu namenu so predali tudi na novo asfaltirano cesto Beli križ-Kuftovi. Rekonstrukcija ceste je bila vredna 50.574,12 evrov.

Največji dogodek pa je bila slovesna predstavitev občinske zastave in grba. Občina Grad je namreč v letu 2016 vzpostavila novo celostno grafično podobo občine, katera navzven komunicira z dvema simboloma: občinsko zastavo in občinskim grbom. Občina je do sedaj uporabljala emblem, ki pa ni uradno priznan kot simbol Občine Grad, saj grb pripada madžarski plemiški rodbini Szechy in je kot tak tudi zaščiten. Zato so se odločili to spremeniti. Ker so bili tudi ena od edinih občin, ki ni imela svoje zastave, so se v občinski upravi odločili, da zadeve uredijo z vzpostavitvijo celostne grafične podobe, ki je tudi po heraldiki pravilna. Nova celostna grafična podoba, na čelu s posodobljenim grbom in zastavo, Občino Grad predstavlja v novi, sveži in urejeni podobi.

Program tega dne so s pesmijo, deklamacijo in skeči popestrili vaščani naselja Kruplivnik in glasbena skupina Horizont. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.