https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pestro dogajanje v Turnišču

Turnišče, 11.08.2016 ob 9:00  

Na osrednji regijski slovesnosti ob združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki bo 12. avgusta, ob 19. uri, na Kovačevi domačiji v Nedelici, bo slavnostni govornik predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Podaljšan konec tedna bo v Turnišču zaznamovala tudi pestra Varaška noč 2016 in Velka meša ob prazniku Marije Vnebovzete z romarsko slovesno mašo in tradicionalnim sejmom.


Organizacijo osrednje regijske slovesnosti ob združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom sta letos prevzeli Občina Turnišče in Občina Beltinci. Na slovesnosti, ki bo na Kovačevi domačiji v Nedelici potekala v petek, 12. avgusta 2016, ob 19. uri, bo slavnostni govornik Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije. Proslava nosi naslov »Združeni ob združitvi« in skozi kulturni program ponazarja povezovanje. Pesem in glasba sta neodtujljiv del prekmurskega človeka. To dokazuje tudi izjemno število vrhunskih glasbenic in glasbenikov, ki prihajajo iz Prekmurja. Pa naj gre za ustvarjalce ali poustvarjalce. Tudi Turnišče in Beltinci se ponašajo z izjemnimi posamezniki in skupinami s področja glasbenega ustvarjanja in na tem bo največji poudarek.

V petek, 12. avgusta 2016 se bo v organizaciji Nogometnega kluba Turnišče na Planikinem parkirišču pričelo tudi dogajanje v okviru Varaške noči, kjer bodo prvi dan za zabavo poskrbeli Veški dečki in kvintet Aeternum. Sobotno dogajanje pa se bo pričelo že ob 11. uri s srečanjem upokojencev, ob 12. uri pa sledi prireditev z nastopi pevskih skupin od blizu in daleč z naslovom “Pojemo za vas”. V popoldanskem času bo za zabavo skrbel Gitano band, zvečer bo ozračje ogrevala skupina Blue Planet, zvezda večera pa bo hrvaška pevka Lidija Bačič. Vsi dogodki v okviru Varaške noči 2016 so brez vstopnine.

Sredino avgusta v Turnišču že tradicionalno zaznamujejo slovesnosti pri cerkvi Marije Vnebovzete ob “Velki meši”. Osrednjo romarsko slovesno sveto mašo ob prazniku Marije Vnebovzete bo v ponedeljek, 15. avgusta 2016, ob 10. uri v neposrednem televizijskem prenosu Televizije Slovenije daroval g. škof msgr. dr. Peter Štumpf.

“Rdeča nit letošnjega dogajanja od 12. do 15. avgusta je sodelovanje. Povezali smo regijsko proslavo z oživitvijo slavne Varaške noči in z največjim romarskim dogodkom v Prekmurju. Za Občino Turnišče je letošnji sklop dogodkov izredno velikega pomena, saj bomo poskušali ponazoriti dogajanje, kot je bilo v preteklosti." je mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče. 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2016 ob 9:43 Fidlboy gost

      To mi delaj Zabačena Lidija de spejvala, to je za nas seljaki, več sada možemo da treniramo idemo sada svi ruke gore. Ubogi Varošanci se mi smilijo, dan po nastopu Zabačene Lidije bodo vse bolele dlani od ploskanja, marsikomu bodo tudi otekle mišice zaradi neprestanega dvigovanja rok. Te pa bolniške pa itd. Drago bo vas koštala tale Bačičeva. Pa nema veze za nas seljake ovo je izvanredno, samo bi mogli još dopelati Vesno Pušič,pa Milorada Krivokapiča i bilo bi još puno bolje.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.08.2016 ob 10:06 Stewen gost

      B A Č I Č E V A - Menda je bila Bačičeva kelnarca v Štrigovi, potem pa naenkrat postala pjevačica, ki nastopa v glavnem v PREKMURJU. - Podobno kot Fidlboy imam tudi jaz odklonilen odnost do gostovanja Hrvatice v Turnišču, in sicer v dneh ko praznujemo vrnitev Prekmurja (od Madžarov) k matici Sloveniji. Mar nimamo v Sloveniji dovolj pevcev? Doslej sem bil prepričan, da lepa turniška županja dela, zadeve usmerja..... "tako kot mora biti"...

      14 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.08.2016 ob 10:16 prometnik gost

      veški dečki,blue planet.lidija bačič hahahahah katastrofa.vsi trije skuper so nej za enoga solidnoga mužikaša.jojojoj turnišče

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.08.2016 ob 10:21 Fidlboy gost

      Stewen vsaki ti čast si mi nekaj besed vzel iz ust. Meni se zdi tudi nenormalno, da na praznik osamosvojitve Prekmurja pokličejo hrvaško pevko. Sramota od sramote. Še enkrat več se je dokazalo, da sem imel več kot prav, da so prekmurci v večini pohrvateni in bi mogli bit avtonomna republika Hrvaške. Pred kratkim so Hrvati v Kninu proslavljali zmago nad Srbi iz leta 1995. Predstavlajte si, da bi na tej prireditvi pela slovenska pevka Saša Lendero, Tinkara Kovač, Neisha,Nina Pušlar ali Tanja Žagar-to je misija nemogoče. Varošanci kje vam je slovenski ponos pa patriotizem??? Prodane duše mogu da nam puše. Res ste zaostali oprostite na izrazu!

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2016 ob 10:50 axe gost

        dobro napisano. varaška noč je že po tradiciji najbole zaostala prireditev v prekmurji. morejo to nadaljevati

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      11.08.2016 ob 10:46 gost

      Meša in hrvaška muzika. Zakoj se že ide pri ton prazniki?

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      11.08.2016 ob 10:58 Tyros gost

      Ne vem zakaj se nekateri razburjate nad Prekmurci in njihovo priljubljeno glasbo. Splošno je znano, da živi v Prekmurju najmanj Slovencev. Večina prebivalcev je narodnostno pomešana (poročena) z Hrvat,Srbi in Madžari, temu primerna je tudi poslušanost hrvaških radijskih postaj v Prekmurju.Torej o kaki narodni zavesti v Prekmurju ne moremo govoriti, peščica prekmurskih Slovencev tega dejstva ne more in ne bo spremenila.V prid moji trditvi vam lahko pove število izobešenih slovenskih zastav ob državnih praznikih na pročeljih prekmurskih hiš in stanovanj, rdko kje boste kakšno zagledali.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.08.2016 ob 11:24 Stewen gost

        ZASTAVE - To, da množično ne izobešamo slovenskih zastav, drži. Žal slovenski držaavljani nismo tako veliki domoljubi, kot na primer Hrvati, ki se "kitijo" s svojo rdečo šahovnico. Take so tudi njihove (kičaste) športne majice.V naših krajih je tudi zelo poslušan medžimurski radio 105, ki pa sicer "vrti" tudi slovensko glasbo.

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      11.08.2016 ob 13:01 cuzek gost

      vej pa tudi mate še cigansko muziko evo zdaj mate vse ka nicate od hrvatov do goričancov markov in ciganov pa te se nekaj hapite varašanci še dobro da mate to velko mešo ka te narod vkip pride da nekaj potroši ovačik tak nega nika pa na toj bačičevi zabačenoj pjevačiči de samo mularija in v bližini je dražen zečic lekar na kapci ajde navalite narode

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      11.08.2016 ob 13:02 gost

      Saj Slovenski vrh tak izpodriva Prekmurce iz Slovenije,ampak smo mij Prekmurci narod vsejh narodov in nikoga ne podcenujemo,pri nas je BRATSTVO IN ENOTNOST,Pa živela PREKMURSKA DRŽAVA (država dobrih in pridnih ljudi)

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.08.2016 ob 17:33 - - - ? gost

      Za njih je še predober Murko .Rejsan što pa te je dober iz Slovenije .Miler ,Langa ,Plastenjak ,Resnik ...........

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.08.2016 ob 21:48 gost

      dobro, ka je VELKA MEŠA, ka se bar ceste pa smrad spuca od nevihtnega vremena nakje pred "skoraj" že mesecem dni. Pa ka se gospa Bačić pripela po čijstuj cesti, ka se joj đanka ne zamaže, či de mejla kakšu predolgo.Ajmo, idemo: ruke gore, pazite, ka nej letrko zajebali, ka nej tuvarna mogla delati po dopusti

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      12.08.2016 ob 11:21 gost

      Če bi prišla k vam na obisk bi pa z vesiljem dali ,RUKE GORE,in dole .Lepo se mejte

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.