https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Več tisoč glava množica romala v Turnišče

Turnišče, 15.08.2016 ob 13:20  

Tudi ob letošnjem prazniku Marijinega vnebovzetja se je v Turnišču zbrala več tisoč glava množica romarjev. V skladu z dolgoletno tradicijo ob tem prazniku – »Veliki maši« poteka slovesnost v cerkvi Marije Vnebovzete v Turnišču. Osrednjo romarsko slovesno sveto mašo ob prazniku Marije Vnebovzete je danes v neposrednem televizijskem prenosu Televizije Slovenije daroval g. škof msgr. dr. Peter Štumpf.

 

Na predvečer Marijinega praznika je bila v cerkvi v Turnišču sv. Maša z nagovorom za zakonce Zvestoba je dokaz ljubezni, ki jo je vodil p. Toni Brinjovc. Potem pa je potekala procesija z Marijinim kipom in celonočno bdenje ter prihod romarskih procesij.

Marijino vnebovzetje je največji praznik in dogodek, ki v Turnišče privabi številne romarje iz cele Slovenije in tudi širše. Ob tem je potekal tudi tradicionalni sejem na številnih in bogato založenih stojnicah, kjer je lahko vsak našel nekaj zase. Gostinci so poskrbeli za osvežitev obiskovalcev in pripravili bogato ponudbo domačih jedi in specialitet iz žara. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.08.2016 ob 14:32 varašanec gost

      No mij hupkači smo opet izkoristili lep dan za druženje.Malo pili malo jedli in se ful veselili.Zdaj pa pri rodbini se ga ful nalili in spat mi hupkači..Lep dan še naprej..

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.08.2016 ob 17:43 cuzek gost

      budala varašanska to je veselica z cigansko skupino

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2016 ob 16:09 gost

      Ovce!

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.08.2016 ob 19:08 izgubljena ovca gost

        Vsi smo mij OVCE in to krščanske ovce, vodi nas pa mantrnijk Jezuš Kristuš, od sigdar do vekomaj amen.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2016 ob 20:31 gost

      Ali mogoče hočeš da te vodi ALAH. Tele Mohamedovo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.