https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sejem AGRA bo jutri otvoril predsednik vlade RS dr. Miro Cerar

19.08.2016 ob 10:30  

Jutri, v soboto 20.8.2016, se bo pričel že 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA – strok uspešne poslovnosti in prodorne strokovnosti. Sejem bo potekal od 20.8. do 25.8.2016. Otvoritev sejma bo ob 10.00 na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni.

Letošnja Agra bo v Gornji Radgoni, na stičišču Slovenije s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, predstavila 1798 razstavljavcev iz 30 sodelujočih držav na skupaj 70.800 razstavnih površin. Letos AGRA daje vsebinske poudarke mednarodnemu letu stročnic, ekološkemu kmetijstvu in živilom, hrani iz naše bližine – lokalni prehranski oskrbi, zeliščem in aromatskim rastlinam, industrijski konoplji, nacionalnemu bogastvu gozdov in lesa, kmetijski tehniki za varno in okolju prijazno kmetovanje, mladim ter sodelovanju s Slovenci po svetu ob 25. obletnici osamosvojitve. Slavnostni govornik in otvoritelj bo predsednik vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar.

Foto: Pomurski sejem

Bienalno pa bo ob AGRI potekal tudi 20. Mednarodni sejem embalaže, tehnike pakiranja in logistike, INPAK in razstava Natečaj Slovenski oskar za embalažo. Jubilejni sejem INPAK bo sočasno s sejmom AGRA ponudil različne vrste embalaže, materiale in tehnologijo za njeno izdelavo, za pakiranje in označevanje, za opremo skladišč, logistiko ter ravnanje z odpadno embalažo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.08.2016 ob 7:46 gost

      gost; Kmetijski sejem je lovišče - bohotenje političnih elit, ki izkoriščajo sejemske dogodke in prostore za promocije strankarskih veljakov-ministrov. Na sejmu se zastonj nažerejo, potem jim pa še politični glasovi narastejo z pomočjo sejemskih dogotkov. Plača država oziroma rastavljalci z dragimi najemninami prostorov, obiskovalci pa plačujemo drage stopnice in vse drugo.Kakšna pravna in poštena država- za CERARA in ŽIDANA je kmetijstvo idealna panoga, saj jedo kruh in potice, ki so iz krmne pšenice - tako so pokazale analize, ki jih delajo kupci- MLINOPEK in drugi.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.