https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uspešen štart nove solidarnostne akcije v Beltincih

Beltinci, 11.10.2016 ob 14:00  

Pralne stroje bodo v prvi fazi solidarnostne akcije podarili kar petim družinam.


V LO Iniciative za demokratični socializem Prekmurje poleg protisistemskega političnega boja nadaljujejo s solidarnostnimi aktivnostmi na terenu. Potem ko so se pred časom priključili akciji zbiranja šolskih potrebščin za socialno najranljivejše otroke iz lokalnega okolja, ki je tradicionalno potekala v samoniklem kulturnem klubu Ambasada ŠKM, so sedaj zagnali lastno iniciativo, v okviru katere bodo družinam oz. posameznikom, ki so se znašli v resnično hudi stiski, skušali z nakupom novih pralnih strojev omogočiti vsaj nekaj dostojnejše življenje.

Kot pravijo, se mnogim zdi nepredstavljivo, »a kruta realnost je pač taka, da med nami dejansko živijo ljudje, ki so prisiljeni še v letu 2016 prati oblačila sebi in svojim otrokom na roke.«

Skupaj s pomočjo donatorjev in ob asistenci društva Prijlika bodo tako skušali pomagati čim več žrtvam kapitalizma. V prvi fazi je predvidena nabava petih pralnih strojev, ki jih bodo (vsak naslednji mesec po enega) predali pristojnim lokalnim koordinatorjem Rdečega križa, v primeru dobrega odziva podpornega okolja pa seveda še kakšnega več.  V ponedeljek je tako predstavnik iniciative Tomaž Rous skupaj s Katico Tkalec, predsednico OO RK Beltinci že dostavil prvi pralni stroj družini v Beltincih, ki je podarjeni stroj ganjeno sprejela.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.