https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Stolp Vinarium najbolj inovativen in kreativen turistični proizvod v Sloveniji

Radenci, 13.10.2016 ob 12:00  

V Radencih so včeraj, 12. oktobra, razglasili letošnje prejemnike najvišjih nagrad v slovenskem turizmu. Dve sta šli v roke pomurskih turističnih ustvarjalcev - Štefana Dravca in Razglednega stolpa Vinarium.


Med nagrajenci Stolp Vinarium

Ambasador slovenskega turizma za leto 2016 je postal generalni sekretar Svetovne turistične organizacije (UNWTO) Taleb Rifai, ki ga je Počivalšek označil za »velikega prijatelja slovenskega turizma«. Po izvolitvi na najvišjo funkcijo v svetovnem turizmu je namreč prvi obisk v tujini namenil prav Sloveniji. Sam pravi, da kdor ni bil v Sloveniji ni živel.

Nagrado Sejalec za najbolj inovativen in kreativen turistični proizvod je prejel razgledni stolp Vinarium v Lendavi. 53 metrov visok stolp, ki ga je doslej obiskalo že več kot 100.000 ljudi, nudi razgled na območje štirih držav in s tem sporoča idejo o prepletanju kultur, sobivanju in prijateljstvu narodov. Priznanje je iz rokrok direktorice Slovenske turistine organizacije mag. Maje Pak prevzel župan občine Lendava mag. Anton Balažek.

Priznanje za življenjsko delo v gostinstvu in za promocijo kulinarike na Krasu, ki ga je podelila sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, je šla v roke Ade Špacapan iz domačije Špacapan v Komnu. Priznanje za izjemen prispevek pri razvoju turistične društvene organizacije, ki ga podeljuje Turistična zveza Slovenije (TZS) pa si je prislužil Štefan Dravec.

Nagrado Kristalni Triglav 2016 je predsednik Društva turističnih novinarjev FIJET Slovenija Drago Bulc podelil županu zmagovalne občine Brdo, Francu Mužiču. Občina Brdo je v 22 letih samostojnosti močno spremenila svojo podobo in tako doma kot v tujini slovijo po odličnih vinih, za katera briški vinogradniki in vinarji na najuglednejših mednarodnih ocenjevanjih prejemajo najvišja priznanja. Ob letošnjem svetovnem dnevu turizma je med prvimi v Sloveniji prejela priznanje za zeleno destinacijo.

Prireditev sta vodila Evgen Ban in Živa Rogelj, z glasbenim vložkom pa jo je popestril Vlado Kreslin. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.