https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Štefan Cigan imenovan za direktorja Komunale Murska Sobota

26.10.2016 ob 9:00  

Nadzorni svet je imenoval Štefan Cigana za direktorja Komunale, javno podjetje d.o.o. Murska Sobota. Štefan Cigan bo začel opravljati funkcijo direktorja s 01.11.2016.

Dne 28.9.2016 je nadzorni svet zaradi sporazumne odpovedi pogodbe o zaposlitvi s poslovodno osebo Tadejem Ružičem z dnem 1. november 2016 imenoval Štefana Cigana za vršilca dolžnosti direktorja za obdobje enega leta. Sprejeti sklep nadzornega sveta o imenovanju vršilca dolžnosti direktorja, je bil zaradi vpisa spremembe glede poslovodstva v sodni register, posredovan notarski pisarni. Ob poskusa vpisa v sodni register se je ugotovilo, da vpisa spremembe glede poslovodstva na podlagi sprejetega sklepa ni možno izvršiti. Namreč Zakon o gospodarskih družbah več ne predvideva vršilca dolžnosti direktorja, ampak zgolj in edino poslovodjo, ki na lastno odgovornost vodi posle družbe in jo tudi zastopa.

Foto: Arhiv Pomurec.com

Zaradi ugotovljenih dejstev je nadzorni svet v skladu z določbami Zakona o gospodarskih družbah in Odloka o ustanovitvi javnega podjetja Komunala, javno podjetje d.o.o. za obdobje štirih let imenoval Štefana Cigana za direktorja Komunale, javno podjetje d.o.o. Murska Sobota.

    Fotogalerija