https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Marija Mörec iz Puževec upihnila 101. rojstnodnevno svečko

05.11.2016 ob 8:00  

Lansko leto so se v občini Puconci bahali, da imajo stoletno vaščanko, danes se bahajo, da je ta, prej stoletnica, 3. novembra dočakala svoj 101. rojstni dan. Mariška, kot ji pravijo vaščani, sicer zaradi zdravstvenih razlogov ne more živeti več sama, zato je njen dom Dom starejših Lendava. Tam so ji ob rojstnem dnevu pripravili veliko slavje.


Da pa bi občutila domačnost in pripadnost svojemu rojstnemu kraju, so jo vaščani na njen praznik obiskali kar v Lendavi. Skupaj z vodstvom tamkajšnjega Doma starejših so organizirali slavje, ki so ga popestrile pevke z Doma starejših in pevke TD Vrtnica iz Beznovec, dan pa sta popestrili tudi Anja s flavto in Lana s plesom. Mariško je obiskal tudi župan Ludvik Novak z delegacijo in duhovnika, sorodnice in kar naenkrat je bila dvorana pretesna. Obiskovalci so pokramljali z Mariško, obujali spomine na pretekle dni in leta ter ji tako popestrili dan. Seveda ni manjkala ogromna torta izpod rok domske slaščičarke, s katero so se posladkali vsi zbrani.

Avtor: Monika Krančič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.