https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V soboški bolnišnici stavka zaenkrat ne vpliva na delo

09.11.2016 ob 8:30  

Vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota poudarja, da za enkrat ne odpovedujejo že načrtovanih operacij in pregledov ter da stavka v prvem tednu ne bo bistveno vplivala na število obravnavanih primerov. Bojijo pa se, da v primeru, če bo stavka dolgotrajnejša, ne bodo uspeli opraviti dela, ki bi ga sicer.


Bojan Korošec, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, obenem poudarja, da se vodstvo sicer strinja z večino stavkovnih zahtev, vendar bi rajši videlo, da bi se zahteve uresničile s pogajanji in ne s stavko. Zaostrovanje stavke namreč lahko privede do daljših čakalnih vrst, odpovedi ne nujnih posegov oziroma posegov, ki bistveno ne vplivajo na pacientovo življenje.

Osnovne stavkovne zahteve se nanašajo predvsem na sprejem standardov in normativov za zdravnike, ki so že opredeljeni v modri knjižici in govorijo o številu pacientov na enega zdravnika ter o boljšem plačnem razmerju.

Tokratna stavka še zdaleč ni prvi takšen ukrep zdravnikov za doseganje svojih ciljev. Vodstvo soboške bolnišnice opozarja, da bo 40 urni delavnik zdravnikov neugodno in na daljši rok vplival na obravnavo pacientov. Obenem pa zagotavljajo, da bodo v soboški bolnišnici poskrbeli za vse paciente do 18 leta starosti in starejše od 65 let, hudo bolne, porodnice ter tudi za vse ostale, ki se bodo pri zdravniku oglasili zaradi nujnih primerov in možnosti poslabšanja stanj.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.