https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

V Brežicah potekajo Pomurski dnevi

10.11.2016 ob 13:00  

Študentski svet Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je povabil na večdnevni dogodek Pomurski dnevi, ki poteka 9. in 10. novembra v Brežicah. Otvoritev dogodka je bila 9. 11. 2016, ob 9. uri, v Domu kulture Brežice.

Na dogodku sodelujejo večinoma pomurski študenti, ki študirajo na Fakulteti za turizem. S projektom Pomurski dnevi želijo študentom in drugim iz Slovenije predstaviti Pomurje, njegove značilnosti, kulinariko, turizem ...

Vodja projekta, študent Marko Lenarčič, je idejo spisal kot projekt, katerega geslo je »Pomurje – Sanjava dežela ob reki Muri«. Pomurski dnevi zajemajo otvoritev projekta s kulturnim programom, dvodnevno konferenco o Pomurskem turizmu, kjer se bodo predstavili uspešni, manj znani in novi turistični ponudniki ter osebe, ki delajo v turizmu. Pripravili so tudi razstavo fotografij »Pomurje – pravljični diamant«. V sklopu projekta so pripravili kulinarični dogodek »Kürja glava«, katerega glavni namen je, da se študenti, predavatelji in turistični ponudniki spoznajo in družijo ob prijetni glasbi ter odlični pomurski kulinariki. Prav tako so poskrbeli, da bodo pomurski predavatelji in turistični ponudniki spoznali lokalno okolje, kjer deluje fakulteta, zato so za njih pripravili krajši ogled po okolici Brežic. Projekt bodo zaključili s »Kürja glava party« - pravo pomursko zabavo, kjer bodo združili moči Prekmurci, Prleki in Štajerci ter pokazali, kako se zabavajo v Pomurju.

Spomladi 2017 pa se bodo odpravili na izlet v Pomurje, kjer bodo obiskali najbolj znane turistične znamenitosti in ponudnike, ki so jih podprli pri projektu. S projektom želijo študenti spodbuditi razvoj Pomurskega turizma, hkrati pa tudi drugim fakultetam in gospodarskemu okolju pokazati, kako zavzeti in kreativni so študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru, ki se bodo z veseljem dokazali tudi na realnem delovnem trgu.

Foto: FB Olga Belec

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.