https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Virs z novo milijonsko poslovno proizvodno halo

Lendava, 12.11.2016 ob 12:00  

V lendavskem podjetju Virs d.o.o., ki je specializiran dobavitelj opreme za varjenje in rezanje, so včeraj odprli novo proizvodno halo, v velikosti nekaj manj kot 1.000 m2.

Gradnja nove industrijske stavbe Virs je potekala od sredine maja do sredine meseca oktobra 2016. Vrednost investicije je 1 milijon evrov, kjer je znašal delež lastnih sredstev 40 odstotkov, 35 odstotkov predstavlja dolgoročni kredit in 25 odstotkov nepovratnih sredstev iz sheme državne pomoči za sofinanciranje začetnih investicij podjetij in ustvarjanja novih delovnih mest v Pomurski regiji. V sklopu nove investicije so tako zaposlili 6 dodatnih oseb. Gre za uvedbo programa inteligentnih varilnih linij za varjenje nestandardnih izdelkov velikih dimenzij, ki so plod lastnega razvoja in uspešnega dolgoletnega poslovanja. Z novim programom bo Virs postal pomembno konkurenčno podjetje tako na domačem kot na tujem trgu.

Ob slavnostni otvoritvi je najprej potekal strokovni seminar za dolgoletne poslovne partnerje, po otvoritvi pa ogled nove hale s predstavitvijo novega programa. Nov program varilne tehnike bo omogočal sestavo večjih, kompleksnejših in težjih izvedb strojev in s tem tudi rast konkurenčnosti podjetja na domačem trgu. Direktor podjetja, Renato Pahor je ob tem dodal, da pričakujejo dvig tržnega deleža doma, kar bo vplivalo na boljši prodor tudi na mednarodni trg. Nove kapacitete bodo omogočale vpeljavo proizvodnje strojev in naprav dimenzij dolžine 25 metrov, višine 6 metrov in teže sestavnih delov do 10 ton. Tudi prokurist podjetja Aleš Puklavec je povedal, da bodo večji sistemi, ki jih bodo ponujali, dosegli višjo dodano vrednost, saj je proces tehnološko zahtevnejši, hkrati pa je v tem segmentu manjša konkurenca. Nove kapacitete bodo povečale tudi zaupanje kupcev, saj bodo lahko  vse proizvedene sisteme, pred dobavo končnim kupcem, preizkusili in tako dodatno povečali konkurenčnost.

Osnovna dejavnost podjetja Virs je ponudba strojev za obdelavo kovin, servis strojev, sestava in montaža robotskih varilnih celic, sestava in montaža CNC naprav za plazemsko in plamensko rezanje, sestava in montaža naprav za avtomatizirano varjenje. V Virsu želijo povečati prepoznavnost na svojem področju ter ostati kakovosten in zanesljiv sistemski partner svojim kupcem, kar pomeni ne zgolj prodajati opremo, temveč sodelovati pri izbiri optimalne rešitve kupčevih problemov oz. pri konstruiranju strojev in kompleksnih sistemov. Ob uvedbi novega programa zgoraj omenjene inteligentne varilne linije za varjenje nestandardnih izdelkov velikih dimenzij, želijo povečati tudi gradnjo robotskih sistemov in sistemov avtomatizacije.

 

Podjetje Virs d.o.o. je v letu 2015 ustvarilo 2,8 milijona evrov skupnih prihodkov, v letu 2016 pa predvidevajo obseg poslovanja še povečati. Načrtovano naj bi obseg poslovanja dosegel okoli 3,4 milijona evrov. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2016 ob 12:09 stilist gost

      Vodilni, ve st se oblekli, v stilu nekaterih politikov, pijsano , samo našemiti bi se še morali, pa su ovi, ka po novem decu strašijo tu. Jebeš pejneze, či glava na sebe nič ne da!!!

      8 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2016 ob 12:53 maček na p strehi gost

      Otvoritev brez župana? Zdaj vidim, da se res skriva ali pa ga R. res ni povabil. Če ga ni, mu čestitam. Ni si zaslužil.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.11.2016 ob 10:34 ŠKORC gost

        Župan je predlagal vso to ceremonijo opraviti pri stoplu,a R. P. TEGA NI ŽELEL STORITI!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2016 ob 16:22 Spirit gost

      Vsaka čast VIRS, tak se to dela, to Prekmurje rabi, le tako naprej! Stilist ti pa le veselo v Muro na kako otvoritev, če si tak modni guru. Samo usrane gumijaste čevlje si vsaj sezuj.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2016 ob 19:25 Stewen+ gost

      DEČKI, PRESENETILI STE NAS! - Pred nekaj leti, ko se je v bližini Varstroja pojavil VIRS s par zaposlenimi, sem pomislil, da iz tega ne bo nastalo kaj večjega. Tisti hip se nisem zavedal pregovora, da iz majhnega (na)raste veliko. Vmes je sicer bilo nekaj informacij o razvoju, zdaj pa sem zgoraj prebral, da firma še kako uspešno posluje in da ne preprodaja le izdelkov "tujih" proizvajalcev, ampak tudi lastno proizvodnjo. --- Če je zadeva stala 1,000.000 evrov, potem je 40 odstotkov (400.000) lastnega denarja, 35 odstotkov (350.000) dolgoročnegaa kredita in 25 odsotkov (250.000) "nepovratnih" (nevračajočih), in sicer državnih sredstev, kot spodbuda-pomoč v začetnih naložbah. ---- Seveda bi človek z vseljem prebral, da naložba prinaša tolikooooo novih delovih mest, a jih bo zazdaj le šest. Hočeš nočes: sprijazniti se je treba, da množičnega zaposlovaja (kot smo ga imeli v Muri) ne bo nikoli več. Tudi zato ne,ker so drugod cenejši. Seveda pa imamo tudi od takih naložb, kot je zdaj VIRS, včeraj ROTO, jutri ... koristi vsi. --- O tem, ali je bil na otvoritvi župan ali ga ni bilo (in zakaj ne), pa si je nesmotrno razbijati glavo.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.11.2016 ob 19:56 hadik gost

      Bar kakša nevola de ka so šerifa nej pozvali na otvoritev .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.11.2016 ob 21:58 stilist gost

      Jebote te SPIRIT, poglej si malo druge direktorje, ali so oblečeni po vrhunski modi og takih priložnostih, ali pa so oblečeni v športnem(tudi pravilno) slogu, nikakor pa ne v "maškaradnem"stilu. Če še ne veš, po videzu direktorjev tudi renome firme nekaj pomeni, če pa so oblečeni bolj šalabajzersko, pa so strah, da delavci z malimi plačam nebi pomislili, kaj se šopirijo. Sedaj pa "mogoče" delavci mislijo, oh saj so direktorji tudi siromaki, nimajo za gvant - usklajeni. Ta "modna" niša seveda velja za ta prave direktorje-lastnike, ki so jim zaposleni na prvem mestu,

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      13.11.2016 ob 8:41 kodila gost

      Ka te bolij ka so nej stilista (tebe) kcoj povabili. Zaj bar znaš što so uspešneži v Lendavi. Ejni z žutimi kravatami. Pa šče pošteni dečki so.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      13.11.2016 ob 11:29 virs gost

      Bravo Virsova ekipa.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.11.2016 ob 8:35 vane kradić gost

      vejpa bi lejko pvabili bar Vaneka Radiča ka bi smeh delau

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.