https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Puconci zavzela stališče glede pomurskega vodovoda

12.11.2016 ob 11:00  

Občina Puconci poslala sporočilo za javnost glede Vodovoda 2B.


Dne 10.11.2016 so na neformalnem sestanku na temo reševanja problematike vodovoda Sistem B, ki je potekal na občini Puconci, prisotne občine zavzele naslednja stališča:

»10 občin Goričkega in Ravenskega je pripravljeno podpreti predlog izračuna omrežnine, ki je predstavljen v varianti 2B, kjer vse občine dobijo najmanj takšen delež omrežnine, ki bi ga dobile, če bi sprejele ločeno ceno, Občini Murska Sobota pa omogoči, da dobi najemnino v višini, ki jo je zahtevala.

Predlog podpiramo tudi za to, ker je v njem udeležena Občina Beltinci, kajti smatramo, da predlog cene, ki ne velja za celotno območje sistema B, že v izhodišču ne predstavlja enotne cene sistema.Pred veljavnostjo tako sprejete cene mora Občina Beltinci podpisati sporazum o razdelitvi premoženja z ostalimi občinami in prenesti premoženje v upravljanje skupnemu upravljavcu.V primeru podpisa sporazumov so občine pripravljene umakniti sodno zahtevo za izpolnitev danih zavez proti Občini Beltinci.«

Seja sveta ustanoviteljic bo sklicana v ponedeljek, 14.11.2016 ob 8.30 uri v prostorih Občine Puconci.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.11.2016 ob 11:30 Janko gost

      Kakši naslov ... kakši "vodovod 2B" ? Vodovoda 2B nega nindri indri kak v glavi pisca članka. Gej samo predlog izračuna omrežnine oz. njegova "varianta 2B".

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.11.2016 ob 19:30 vodazavse gost

      Nobena od teh 10 občin naj ne sanja o načelu solidarnosti, kar pomeni, da bi MO Murska Sobota in občina Beltinci vplačale več omrežnine, kot bi jo pobrače od svojih gospodarskih subjektov in občanov. To preprosto pomeni, da bi si določene občine polnile svoje proračune od gospodarskih subjektov in občanov Sobote in Beltinec. Iluzorna pričakovanja nekaterih županov zavoženih občin.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.11.2016 ob 21:46 Janko gost

      Vodazavse: Pravilne misli. Ampak nekaterim majhnim županom logika ni blizu. Bravo MOMS in Beltinci. Skoda le, da se stvari pri tako velikem projektu niso vodile racionalno, premišljeno ampak le politično.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.11.2016 ob 22:26 marko gost

      Mene zanima nekaj drugo - ali je še kdo opazil, da teče iz novega vodovoda rdeče-rjava voda ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.11.2016 ob 17:26 gost

      redeč-rjava voda teče iz pip v sistemu A (Lendava &co.)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.