https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Pivovarna Bevog prejela dve najprestižnejši nagradi na svetu

19.11.2016 ob 10:00  

Nagrado za najboljšo pločevinko na področju craft pivovarstva ter glavno in najprestižnejšo nagrado za izvrstno kvaliteto so namenili pločevinki piva Kramah iz pivovarne Bevog.

Pivovarna Bevog, v lasti radgončana Vasje Golarja, je skupaj s podjetjem Crown Bevcan Europe od Mednarodnega združenja oblikovalcev kovinske embalaže prejela dve najprestižnejši nagradi na področju oblikovanja na svetu. Gre za združenje oblikovalcev, ki vsako leto podelijo nagrade v več kategorijah za inovativne ideje in tehnične rešitve na področju oblikovanja kovinske embalaže.

V letu 2016 so nagrado za najboljšo pločevinko na področju craft pivovarstva ter glavno in najprestižnejšo nagrado za izvrstno kvaliteto (Grand Award for excellence in Quality) namenili pločevinki piva Kramah iz pivovarne Bevog. Nagradi sta bili podeljeni na podelitvi Excellence in Decorating Awards v Oak Brook Illinois v ZDA in pivovarni Bevog predani na sejmu pivovarstva Braubeviale v Nürnbergu.

Kot pravi Vasja Golar, lastnik in direktor Bevoga, so nagrade zelo veseli, saj dokazuje, da so v začetku leta, z lansiranjem prvih pločevink s pivom na tržišče, naredili korak v pravo smer - naprej. V pivovarni Bevog so pločevinko kot embalažo uporabili predvsem zaradi njenih prednosti na področju ohranjanja kvalitete piva, okoljske prijaznosti in njene praktičnosti. Prejete nagrade in priznanja na področju oblikovanja so izjemno veseli in nanjo ponosni, ker so jo oblikovali sami ter sodelovali v vseh stopnjah proizvodnje.

Foto: bevog

Zasluga za nagrado pa gre tudi umetniku Filipu Burburanu iz Reke, ki je do sedaj ustvaril vsa značilna bitja, ki krasijo embalaže redne linije piv iz pivovarne Bevog in podjetju Gigodesign, ki je že na začetku Bevogove poti zastavila celostno grafično podobo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.11.2016 ob 13:17 silvo zemljič gost

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.11.2016 ob 10:28 pivec gost

      zdaj se vidi, kaj smo izgubili zaradi slovenistanske birokracije. Živela AT in tam delavni Pomurci.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2016 ob 13:23 pivopivec gost

      Bravo!, Čestitke..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.