https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

ŠKM banda: Rdeča je vedno boljša kot črna

25.03.2011 ob 10:31  

Štefan Kovač Marko banda je dokončala svojo tretjo glasbeno ploščo z naslovom »Rdeči«. Album bo izšel pri neodvisni pomurski založbi God Bless This Mess, promovirali pa ga bodo 12. aprila v Gala hali.

ŠKM bando sestavlja skupina štirih mladih Beltinčanov – Iztok, dva Jerneja in Mitja, v njihovih instrumentalnih delih pa se prepletajo različne glasbene zvrsti – džez, funk, rock ... Album »Rdeči« vsebuje 8 skladb, ki so jih posneli v začetku leta v hišnem klubu Ambasada v Beltincih pod taktirko hišnega producenta Pluega, s katerim so sodelovali že pri prejšnjem albumu Šamar–Janka.

Strast in prodornost

Člani ŠKM bande svojo glasbo označijo kot strastno in prodorno, kar je tudi eden od razlogov za naslov albuma »Rdeči«. Z rdečo barvo so obenem skušali ustvariti prostor za čim več interpretacij ter na nek način tudi poslušalcu pustiti asociativni prostor in razmišljanje o pomenu naslova albuma. “Rdeča je vedno boljša kot črna,” dodajo.


ŠKM banda: “Za to živimo!”

Kot so nam povedali člani Bande, so glasba in koncerti  tisto, za kar živijo. Publika jih s pozitivnimi odzivi  navdihuje za nadaljnje delo. Po promociji zgoščenke načrtujejo tudi turnejo  po Balkanu, Češkem, Avstriji ... in pričakujejo dober in velik odziv tuje publike.  “Ker smo instrumentalna zasedba, sporočilnost pesmi prepuščamo posameznemu poslušalcu. Ob tem morda samo besede kolegice po našem decembrskem koncertu v Ljubljani: "Imela sem občutek, da sem na žurki, kjer je 300 ljudi v istem prostoru, vsakemu pa dogaja na 300 različnih načinov", nam še zaupa Jernej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.