https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Panonska barka zasidrana v ključarovskem krožišču

20.11.2016 ob 11:00  

Barka je nastala v okviru kiparske kolonije to poletje.


V mesecu juliju letos je v okviru Društva 29 iz Logarovcev v občini Križevci potekala prva mednarodna kiparska kolonija. Ob podpori občine Križevci in podjetja Tondach d.o.o. je izpod umetniških rok priznanih umetnikov nastalo veliko izvirnih umetnin z bogato sporočilno vrednostjo. Idejni oče idej, predsednik društva 29, Robert Jurak je ob sodelovanju stanovskih kolegov, izoblikoval zgodbo povezano s Panonskim morjem. Njegova sporočilna vrednost je, da Panonsko morje ljudi ne deli na leve in desne, pač pa vse združuje v eno skupino, ki pluje v isto smer, v pravo smer, kjer so ljudje povezani.

Poleg Roberta Juraka so v zgodbi Panonske školjke sodelovali še Bryan Keith Lauch iz Pensilvanije, ki ga je življenjska pot iz ZDA zanesla v Slovenijo, Vasja Ulrih, Prlek Mitja Stanek, Milojka Drobne, Izidor Zadravec, Dime Temkov, Renate Mehlmauer, Andrea Bambic, Marko Šijanec in Jakob Bartmann.

Podžupan občine Križevci, Bogomir Gaberc je povedal, da je zadovoljen, da se je preko kiparske kolonije obogatilo ključarovsko krožišče, in to predvsem z materiali, ki so domači, lokalni. S tem je mislil predvsem na glino. Preko kiparske kolonije se lahko nadaljuje uspešna zgodba in se v prihodnje tudi po tem vzpostavi prepoznavnost kraja.

Kipar Vasja Ulrih je izpostavil, da je sodeloval že na mnogih kiparskih kolonijah, vendar mu je bilo tukaj v Prlekiji posebej všeč, predvsem pozitivna klima sodelujočih umetnikov, okolja, v katerem je ustvarjal, in domačinov, ki so zelo prijazni in odprti za nove ideje.

Veliko izdelkov, ki so nastali v sklopu kiparske kolonije, pa je na ogled na sedežu Društva 29 v Logarovcih, in si jih je vredno ogledati.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.