https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pomurski študenti v Brežice pripeljali košček Pomurja

21.11.2016 ob 9:20  

Pomurski dnevi, dvodnevna konferenca o turizmu v Pomurju, je v Brežice pripeljala tradicionalno pesem, ples, glasbo, kulinariko in turistične znamenitosti. Konferenca je potekala 9. in 10. novembra 2016 v Kulturnem domu Brežice, pripravili pa so jo študenti člani Študentskega sveta Fakultete za turizem Univerze v Mariboru.

Med študenti brežiške fakultete je veliko takih, ki prihajajo iz Prekmurja in Prlekije. S svojim projektom »Pomurje – sanjava dežela ob reki Muri« so želeli domačo regijo približati Posavju in Posavcem. Prvi dan konference so začeli s kulturnim programom, kjer so se predstavili plesalke in plesalci Veteranske folklorne skupine Kulturno umetniškega društva Beltinci ter pevka Maja Ivanič ob spremljavi tradicionalnega instrumenta cimbale. Študenti so z recitacijami pesmi predstavili različna pomurska narečja. Vse zbrane sta pozdravila podžupanja Občine Brežice Katja Čanžar ter dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Na sami konferenci so predavatelji iz različnih organizacij predstavili turistično ponudbo v Pomurju, terme, hotele in vinotoče, organiziranost turizma v regiji ter njegov trajnostni vidik. Udeleženci pa so spoznali tudi tradicionalno kulinariko, ki so jo organizatorji predstavili na kulinaričnem dogodku »Kürja glava«. Dogodek je spremljala tudi razstava fotografij »Pomurje – pravljični diamant«.

Konferenca je potekala izključno v organizaciji študentov, vodja projekta pa je bil študent Marko Lenarčič, ki prihaja iz Murske Sobote. Študenti so z veliko zagnanosti ter lastne iniciative dokazali, da bodo tudi na svoji poklicni poti skrbeli za razvoj turizma v domači in v drugih slovenskih regijah. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.