https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Na Pomurskem forumu o gospodarstvu, priložnostih in ovirah v Pomurju

Murska Sobota, 23.11.2016 ob 13:20  

Včeraj je v Murski Soboti potekalo gospodarsko srečanje Pomurski forum, ki ga organizira Časnik Finance. Poleg ministra za kmetijstvo mag. Dejana Židana so se ga udeležili številni pomurski gospodarstveniki in župani.

 

Uvodoma sta se Peter Frankl, direktor in glavni urednik Časnika Finance in mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pogovarjala o prihodnosti kmetijstva in načrtih vlade za prihodnje leto. Dotaknila sta se še migrantskih tokov, politične situacije v Avstriji, novega avstrijskega socialnega dampinškega zakona, turizma in drugih aktualnih temah.

Zatem so predstavili tri primere dobrih podjetniških praks iz našega pomurskega okolja. Direktor Cleangrada Jernej Zupančič je predstavil uspešno zgodbo ljutomerskega izvoznika. Marko Mesarič iz Lipovcev, direktor Modrega planeta, enega najuspešnejših slovenskih start upov, je pojasnil kakšne prihranke lahko dosežemo z uporabo dronov. Branko Kornhauser pa je predstavil kako zahtevna je pridelava hrena ter kako so našli na družinski kmetiji to tržno nišo.

Novinar Borut Hočevar se je pogovarjal z vodilnimi gospodarstveniki v regiji o gospodarskih potencialih Pomurja. Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, Peter Polanič, predsednik uprave Skupine Panvita in Igor Banič predsednik uprave podjetja Pomgrad so podali vsak svoj vidik o uspehu podjetij, priložnostih, kadrih in naložbah.  

 

Župana Mestne občine Murske Sobote, dr. Aleksander Jevšek  in Lendave Anton Balažek sta med drugim govorila o tem, kaj pripravljajo občinske oblasti za ustvarjanje novih delovnih mest in oblikovanje drugih priložnosti za gospodarstvo.

Več fotografij v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2016 ob 18:16 delavec gost

      Pomgrad in Pamvita---ne dajmo se , pokažimo kaj zmoremo in kdo nas vodi !!!!

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2016 ob 20:36 gost

      kaj brišete komentarje, cucki eni

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2016 ob 20:50 uh-uh-jao gost

      županja Turnišče predala ravnateljici osnovne šole TURNIŠČE V UPORABO STREHO OSNOVNE ŠOLE!!!! Jebemti, a smo normalni, ali ste pisci člankov DEMOLARIZIRANI???. Kaj bodo osnovnošolci jedli streho, ALI PA SE BODO PO NJEJ VOZILI???? Pizdo materino, če normalen člpvek lahko razume taka dejanja!!!!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.11.2016 ob 9:00 Marmur gost

        Tudi po moje so takšni dogodki (predaje) brezzvezni, tako kot se mi zdi brez potrebe blagoslavljanje cest, zgradb ..., razen če gre za cerkvene objekte.

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2016 ob 21:02 kodila gost

      Že palik edna sponzorejrana bedastoča.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2016 ob 7:38 kokola gost

      ka pa posranec vanek nej prišo ka bi jih nasmiđao on je tak hecen

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2016 ob 8:00 kodila gost

      kokola, absolutno. Vej se lendavski tak držij, kak kisila uborka. Samo se vanek bojij, ka nebi njega što v jok spravo.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.11.2016 ob 8:20 gost

      katastrofa od fotografij...

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.11.2016 ob 15:18 pišta gost

      Kaj spoštovano uredništvo nima nekoga, ki bi vsaj mao znal fotografirat. In to na fotoaparat in ne na igračo - telefon. Vso spoštovanje do Financ, ki organizirajo forum. Spoštovanje in čestitke vsem uspešnim podjtejme in njihovim menedžerjem. Ampak taki, kot je Grah in podobni paraziti pa res ne sodijo na to zadevo. On je navaden birokrat, ki živi na račun podjetij.

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.