https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob dnevu boja proti nasilju nad ženskami stojnice tudi v Murski Soboti

24.11.2016 ob 12:00  

Ob 25. novembru, mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami, slovenska policija skupaj z drugimi, vladnimi in nevladnimi institucijami izvaja številne preventivne aktivnosti. Z njimi želijo ozaveščati in informirati javnost o problematiki nasilja nad ženskami, otroki in v družinah po vsej Sloveniji.

Njihove aktivnosti bodo potekale vse do 10. decembra. Javnost bodo na problematiko nasilja nad ženskami ozaveščali: z objavo preventivnih sporočil na displejih v mestnih avtobusih LPP v Ljubljani in na potniških vlakih Slovenskih železnic, z nalepkami Prijavite nasilje nad ženskami na policijskih vozilih po vsej Sloveniji, prek vizitk s preventivnim sporočilom, ki jih bodo policisti ob različnih priložnostih delili prebivalcem, na številnih stojnicah v mestnih središčih, kjer bodo policisti na voljo za vprašanja ali nasvete obiskovalcem in mimoidočim, v okviru sodelovanja Policije z Društvom SOS telefon v obliki skupnega dežurstva na SOS telefonu, z objavo sporočil za javnost in preventivnih vsebin na spletnih straneh policije idr., z nošenjem belih pentelj.

Foto: mladina.si

Stojnice se bodo v Pomurju nahajale v Murski Soboti na Trgu kulture in sicer v petek 25.11.2016 od 10.00-16.00, na enaki lokaciji tudi v ponedeljek 28.11.2016 in sicer od 11.00-15.00, ter v torek 29.11.2016 od 11.00-15.00. Organizatorja sta Policijska uprava Murska Sobota in CSD Murska Sobota.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.