https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

FOTO: Pomurska gospodarska zbornica podelila priznanja za inovacije 2016

Murska Sobota, 24.11.2016 ob 14:45  

Danes, 24. novembra 2016, je v Jaklinovi dvorani Zavarovalnice Triglav Murska Sobota potekala 22. konferenca Pomurskega društva za kakovost, pod sloganom »S povezovanjem do odličnosti.« Podelili so priznanja Pomurske gospodarske zbornice za inovacije 2016.

Po otvoritveni glasbeni točki je podpredsednik društva in vodja izobraževanja PDK dr. Branko Škafar, pozdravil vse navzoče v dvorani. Otvoritveni nagovor je pripadal predsednici Pomurskega društva za kakovost, dr. Danieli Zavec Pavlinić. Zbrane so nagovorili župan MO MS, dr. Aleksander Jevšek, podžupanja Občine Mislinja, Andreja Oder in Predsednik uprave Polzele Marko Klemenčič, ki je predstavil podjetje Polzela tovarno nogavic, d.d.

Podelili so dve bronasti, tri srebrna in tri  zlata priznanja.

Zlata priznanja so prejeli:

- Lek Veterina d.o.o. za inovacijo Metoda in premiks s termostabilnim vitaminom C za proizvodnjo antistresne krmne mešanice za kokoši nesnice. Avtorji inovacije so prof. dr. Gagič Abdulah, Kamenšek Branko, Ratiznojnik Mateja, Vrabelj Dejan, doc. dr. Petrinič Irena, doc. dr. Weingerl Vesna, Škrget Elizabeta, Jerič Karmen in Sovinšek Anton.

- SASTELA d.o.o., ENGROTUŠ d.o.o. za inovacijo Slovenska potica (Slovenske dobrote) avtorice Tanje Šalamon.

- DUKIN, razvoj ekološke opreme d.o.o. za inovacijo Ogradni smetarnik Style OUT - nadzemni sistem za hrambo posod za odpadke. Avtorja inovacije sta Miha Horvat in dr. Matej Rajh.

Srebrna priznanja so prejeli:
- ROTO PAVLINJEK d.o.o. za inovacijo Mala pretočna biološka čistilna naprava BioBox. Avtorji inovacije so dr. Jasmina Filipič, Aleš Žekš in Matjaž Pavlinjek.

- TITERA d.o.o., PREVENT DELOZA d.o.o., BIOTEKLAB Ltd. Madžarska za inovacijo Pametna gasilska osebna zaščitna oprema FireCAT. Avtorji inovacije so dr. Daniela Zavec Pavlinić, Andreja Oder, Boštjan Marolt in Miklos Kozlovsky.

- DAIHEN VARSTROJ d.d. za inovacijo Nova generacija CNC portalnih rezalnikov iz družine VARCUT. Avtorji inovacije so Jože Kopinja, Imre Rudolf, Robert Laslo, Robert Halas in Janos Orban.

Bronasta priznanja so prejeli:
- INTERPLANET Nove Tehnologije d.o.o., INTER-M, Zavod za raziskovanje in eksperimentalni razvoj na področju tehnologij za inovacijo Slovenske narodne pesmi, knjiga-Pesmarica »Odpri mi kamrico." Avtorice inovacije so Nina Peterka, Tea Peterka in Lea Peterka.

- Kuzma Janez kot samostojni inovator je dobil priznanje za inovacijo Naprava za varno vinsko vrenje mošta.

Zlati znak za kakovost je prejelo podjetje ROTO PAVLINJEK d.o.o.

Nagrajenci razpisa ŠPIC za naj risbo, naj spis in naj projektno nalogo
V sodelovanju s Študentskim podjetniškim in inovacijsko - raziskovalnim centrom – ŠPIC so izvedli razpis za vrtce, osnovne in srednje šole. Nagrado za naj risbo, katere tema je bila »kako bomo vozili leta 2250?« sta prejela Lea Žilavec (5 let) iz vrtca Manka Golarja Gornja Radgona in Vid Kuzma (5 let) iz Vrtca Miške, Murska Sobota.

Nagrado za naj spis, napisan na temo kaj bomo jedli leta 2380, je prejela Iva Filip, 9a. razred OŠ Beltinci.

Nagrado za naj projektno nalogo so prejeli Denis Smej, Špela Telkeš in Aljoša Forjan iz Ekonomske šole Murska Sobota. Pod mentorstvom mag. Betine Podgajski so izdelali poslovni načrt podjetja PER-FUMUM DAS, predelava in izdelava ekoloških parfumov, d.o.o.

Po odmoru je sledila predstavitev strokovnih referatov. Referate so predstavili Suzana Filipančič, mag. Danilo Burnač, Denis Lončar, Miroslav Pečovnik, Janja Božič Marolt, Miloš Seražin in Nuša Pavlinjek Slavinec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.11.2016 ob 15:34 pišta gost

      ČESTITKE Nagrajencem ! Takšne rabimo, da dvignejo slovensko gospodarstvo. Edini moteč faktor pri vsej zadevi je birokrat Grah.

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.