https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mednarodni dan invalidov odprli z novo naložbo v Pokrajinski in študijski knjižnici

Murska Sobota, 03.12.2016 ob 10:00  

Mednarodni dan invalidov v Murski Soboti so se tokrat spomnili v Pokrajinski in študijski knjižnici, kjer so odprli slavnostno nova vhodna drsna vrata.

V Pokrajinski in študijski knjižnici je potekala proslava ob mednarodnem dnevu invalidov. Na proslavi so se se spomnili na družbene težave, ki jih invalidi doživljajo v vsakdanjem življenju na področju iskanja službe, vključevanja v družbo in težav z dostopom, ki ga imajo v posamezne ustanove.

Prvi je navzoče pozdravil predsednik Sveta za invalide "Občina po meri invalidov", Branko Gornjec. Izpostavil je, da je MO Murska Sobota jim veliko pomaga. Dialog med obema stranema je odličen, saj se mesto spreminja po okusu invalidov in postaja vedno bolj prijazno do njih.Podžupan MO MS Boštjan Berlak je povedal, da MO MS dela ogromno, da bi bila občina čim bolj prijazna invalidom. Nova pridobitev, drsna vrata, ki bo lažje omogočila vstop vsem obiskovalcem v knjižnico, je stala 10 tisoč evrov, ki jo je financirala MO MS. Svoj govor je zaključil z besedami, da tam kjer je volja, je tudi pot.

Sledila je predstavitev zavodovo Ozara in Detel, ki sta predstavila svoje programe na področju zaposlovanja in aktivnega vklučevanja v družbo za invalide. V kulturnem programu pa so nastopili Karel Turner z recitacijo svojih pesmi, gledališka skupina ŠTRK DGNP in Pevski zbor Društva invalidov Murska Sobota Prijatelji, ki so občinstvu zapeli nekaj spodbudnih slovenskih pesmi.

Več slik v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2016 ob 13:12 mmmmmmmmmmmmm gost

      kateri pa so programi zaposlovanja invalidov?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.