https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

FOTO: KIT Žižki z odprtjem novih proizvodnih prostorov proslavili 25-letnico dela

Žižki, 10.12.2016 ob 7:00  

V petek so v podjetju KIT Žižki d.o.o. odprli nove proizvodne prostore ter hkrati proslavili 25 let dela.


Pot podjetja KIT se je pričela pred 25 leti, ko je Štefan Tibaut pričel poslovati kot samostojni podjetnik. V začetnem obdobju so izdelovali preprostejše in nezahtevne izdelke, obenem pa na podlagi povpraševanja posodabljali proizvodni proces, nabavljali novo opremo ter širili proizvodnjo. Po upokojitvi je Štefan vodenje podjetja predal zetu Antonu Ciganu, ki je dejavnost kot samostojni podjetnik vodil 10 let. Poslovanje podjetja so v tem obdobju širili, nadgrajevali proizvodni program in iskali nove priložnosti. Cigan je v letu 2008 skupaj s svakom Petrom Tibautom ustanovil družbo KIT Žižki, proizvodnja kovinske opreme d.o.o, družbo, kjer imata oba direktorja enaka pooblastila.

Podjetje je danes priznan proizvajalec opreme namenjene zasebnim in poslovnim prostorom. Z njihovimi garderobnimi omaricami so opremljene številne šole, ustanove, zavodi, podjetja in trgovski centri, njihove skladiščne omare, police, regale in druge izdelke pa uporabljajo mnoga priznana podjetja po celotni Sloveniji in tudi v tujini.

Podjetje je bilo v preteklosti dobitnik številnih priznanj, zahval in nagrad, med drugim so prejeli dva bronasta ceha na Celjskem sejmu v letih 2006 in 2007, v lanskem letu pa so bili nominirani za Obrtnika leta ter prejeli priznanje Obrtniški vzor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Trenutno imajo v podjetju 20 zaposlenih, pri čemer uspeh podjetja pripisujejo vsem zaposlenim. Kot je v imenu obeh direktorjev pojasnil Anton Cigan, novi proizvodni prostori, ki se nahajajo poleg že obstoječih, merijo 650 kvadratnih metrov. Obsegajo dve hali, garedrobo, sanitarije in jedilnico s kuhinjo. Poleg novih prostorov so sanirali tudi celotno streho in obnovili fasado na že obstoječih poslovnih prostorih. Investicija je vredna več kot 500 tisoč evrov, financirali so jo sami.

Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Črenšovci Anton Törnar, ki je poudaril pomen delovanja uspešnega podjetja v lokalnem okolju in podjetju ob tej priložnosti podjetju podelil občinsko priznanje.

Spodbudne besede je podjetju pisno namenil tudi poslanec v državnem zboru Jožef Horvat. Kot pravi, je vedno bolj prepričan, da so družinska podjetja, kot je KIT Žižki, hrbtenica slovenskega gospodarstva, ob čestitkah za prehojeno pot pa je podjetju zaželel tudi veliko poslovnih uspehov v prihodnje.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.