https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Si.mobilova donacija tudi nekaterim pomurskim vrtcem

18.12.2016 ob 8:00  

Si.mobil božično-novoletne praznike že tradicionalno obeleži tudi z družbeno odgovorno aktivnostjo. Letos je šla donacije v roke Skupnosti vrtcev Slovenije, ki ji je Si.mobil podaril 33 tabličnih računalnikov s polletnim brezplačnim dostopom do spleta.


S tem korakom želi Si.mobil prispevati k tehnični opremljenosti slovenskih vrtcev in jim pomagati pri izvajanju vzgojno-izobraževalnih aktivnosti, ki jih omogočajo sodobne tehnologije. Si.mobil je za božično-novoletno donacijo tudi tokrat namenil sredstva, ki so bila sicer predvidena za nakup poslovnih daril.

Skupnost vrtcev Slovenije je tablične računalnike z brezplačnim dostopom do spleta razdelila med 33 izbranih vrtcev, ki so člani Skupnosti in so hkrati slabše tehnološko opremljeni. Nekateri med njimi so tudi na območjih t.i. »belih lis«. Gre za območja, na katerih je dostop do hitrega interneta zagotovil Si.mobil s svojim omrežjem 4G/LTE, predtem pa dostopa do hitrega interneta na teh območjih ni bilo oziroma je bil zelo slab.

Božena Bratuž, predsednica Skupnosti vrtcev Slovenije, je ob prejemu donacije poudarila: »Na podlagi izkušenj smo opazili, da so sodobni učni pripomočki otrokom blizu, olajšujejo jim dojemanje vzgojnih snovi ter omogočajo bolj stimulativne in interaktivne vzgojno-izobraževalne aktivnosti. Zato smo bili povabila k sodelovanju v Si.mobilovi novoletni donaciji izjemno veseli in se iskreno zahvaljujemo, da so se v tem prazničnem času spomnili tudi na nas.«

Odgovornost je temelj Si.mobilovega delovanja in ena osrednjih vrednot blagovne znamke. »V Si.mobilu stremimo k delovanju, ki je odgovorno tako do naravnega kot tudi družbenega okolja, ter sledimo našemu poslanstvu povezovati ljudi, prostore in predmete na način, da bogatijo izkušnjo dela, življenja in zabave. Letošnjo donacijo smo tako namenili slovenskim vrtcem. Tehnologija je sestavni del sodobnega življenja, zato želimo s tabličnimi računalniki in brezplačnim dostopom prispevati k obogatitvi aktivnosti, ki jih vrtci izvajajo v okviru vzgoje naših najmlajših,« je dejal Boštjan Košak, izvršni direktor Si.mobila.

Foto: si.mobil

Tablični računalniki tudi Vrtcem občine Moravske Toplice (Vrtec Martjanci, Vrtec Filovci), Vrtec pri OŠ Puconci (enota Brezovci) in Vrtcu Lendava

Si.mobilovo donacijo so prejeli Vrtec Ciciban Novo mesto, Vrtec Škofja Loka, Vrtec Antona Medvedka Kamnik, Vrtec pri OŠ Dušana Muniha Most na Soči, VVZ Ilke Devetak Bignami Tolmin, Vrtec Kralj Matjaž Črna na Koroškem, Vrtec Prevalje, Vrtec Dravograd, Vrtec Otona Župančiča Ljubljana, Vrtec Pedenjped Ljubljana, Vrtec Kočevje (Enota Biba Livold), Vrtec Škofljica Želimlje, Vrtec Ig, JVIZ OŠ Dobrepolje, vrtec OŠ Selnica ob Dravi, Vrtec pri OŠ Kungota, vrtec OŠ Majšperk, Vrtci občine Moravske Toplice (Vrtec Martjanci, Vrtec Filovci), Vrtec pri OŠ Puconci (enota Brezovci), Vrtec Lendava, Vrtec Zavrč, Vrtec Cirkulane, Vrtec pri OŠ Koprivnica, Vrtec pri OŠ Bizeljsko, JZ otroški vrtec Šmarje pri Jelšah, Vrtec Šentjur, Vrtec Velenje (enota Škalske Cirkovce), vrtec OŠ Bratov Letonja Šmartno ob Paki, Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica (enota Makola, enota Poljčane) in Vrtec Zagorje.

Predstavljena donacija je primer udejanjanja mednarodne pobude »Internet for all«, ki jo od leta 2011 dalje izvaja Telekom Austria Group. Glavni namen pobude je vzpostavitev pogojev ter razvoj kompetenc za aktivno družbeno življenje ljudi v sodobni digitalni dobi. Omenjeno pobudo Si.mobil v slovenskem prostoru kot član Skupine Telekom Austria Group udejanja prek različnih aktivnosti.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.