https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tudi Lendava je dobila svoj coworking prostor

Čentiba, 23.12.2016 ob 10:00  

Zavod za turizem in razvoj Lendava je včeraj predstavil Coworking prostor Murania.


V Zavodu za turizem in razvoj Lendava si prizadevajo, da bi izboljšali domografsko sliko na območju Lendave. V ta namen že izvajajo različne aktivnosti, s katerimi želijo spodbuditi predvsem mlade izobražene kadre, da najdejo svojo zaposlitveno priložnost v domačem okolju. Kot je povedal direktor zavoda Romeo Varga, mladim omogočajo, da stopijo v kontakt s podjetji v lokalnem okolju, pri njih preživijo delovni teden in tako pridobijo dober vpogled v delovanje podjetja, delodajalci pa s tem dobijo vpogled v kadre, ki jih lahko dobijo iz domačega okolja. Poleg tega zavod spodbuja mlade, da prvo zaposlitev poiščejo prav v domačem okolju, saj, kot pojasnjuje Varga, je mlade zelo težko pritegniti nazaj v Pomurje, potem ko priložnost že najdejo v večjih mestih, kjer večinoma študirajo.

V težnji, da bi lokalno prebivalstvo spodbudili k razvijanju lastnih podjetnih idej, so sedaj uredili tudi coworking prostor, saj želijo spodbuditi sodelovanje med snovalci podjetniških idej, sturt upi in drugimi, ki so na začetku poslovne poti. Kot je še dodal Varga, želijo v ta prostor privabiti tudi nevladne organizacije, predvsem (potencialna) socialna podjetja, zadruge, katerim lahko že na začetku poti pomagajo tudi s strokovnim znanjem.  

V prostorih kolesarskega centra Murania v Čentibi so tako uredili prostor, opremljen z dvema t.i. delovnim mestoma, kjer bodo vsem zainteresiranim na voljo računalniki, tiskalniki in vse, kar potebujejo za to, čemur je prostor namenjen.

Coworking prostor Murania je namenjen podjetnikom različnih profilov in izobrazb, ki preko skupnega dela, povezovanja in sodelovanja lahko pridejo do novih idej in izzivov. S tem želijo tudi v Lendavi slediti trendu v zadnjih nekaj letih, kjer se v svetu v t. i. skupnih prostorih - coworkingu, srečujejo ljudje, ki se sicer morda ne bi. Glavna prednost takega načina delovanja je v združevanju ljudi, ki se lahko v takšnih prostorih srečujejo, sodelujejo, si pomagajo ali pa preprosto sedijo drug poleg drugega in delajo na svojih projektih. Prednost je lahko tudi v širjenju družbenega in poslovnega omrežja, večji produktivnosti, samozavesti, pridobljenih novih veščinah, pa tudi v večji sproščenosti.

Na predstavitvi sta svoje poglede na coworking predstavila Jose Antonio Morales iz Aurore Coworking in Kristijan Pukšič, solastnik podjetja Reveel Technologies s sedežem v ZDA; preko videopovezave pa je svoje izkušnje delil Nino Kutnjak, Lendavčan iz Zef studia, ki še vedno deluje v ljubljanskem coworking prostoru.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.